Rickard Olssons ilska mot nya Bingolotto – efter prishöjningen

Rickard Olsson & Lotta Engberg

För första gången på 20 år väljer Bingolotto att höja priserna på sina lotter.
Nu reagerar den tidigare programledaren Rickard Olsson på prishöjningen.
– Det sticker i ögonen, säger han till Aftonbladet.
Lotta Engberg och Mikael Sandström kärlekssaga
Slå på ljud

Julen närmar sig med stormsteg, och för många familjer landet över är det en stark tradition att samlas framför Bingolottos uppesittarkväll dagen innan julafton. Tillsammans med gäster som Måns Zelmerlöw, Arvingarna, Dotter och Anders Ekborg är det i år programledarna Lotta Engberg och Stefan Odelberg som kommer att leda tittarna genom underhållning och fina priser, och intresset för den stora kvällen verkar vara större än någonsin.

Tidigare i veckan kom nämligen beskedet att de populära lotterna redan sålt slut på lagret, trots att det fortfarande är en tid kvar.

Men det är inte det enda som gör att det här året sticker ut från tidigare år. Detta är nämligen det första året på 20 år som man beslutat ett höja priset på lotterna, något som upprört många utav tittarna.

Kritiken efter prishöjningen

Istället för 50 kronor styck kostar nu en lott 100 kronor, och på Bingolottos sociala medier har det nu haglat in kommentarer från tittare som reagerat på den stora höjningen. Framförallt reagerar många på att den kommer mitt under coronapandemin, då de anser att behovet av glädje och underhållning är större än någonsin, och att många dessutom fått en försämrad ekonomi.

Men det är inte bara tittarna som reagerat på den stora prishöjningen. Nu sätter även den tidigare Bingolotto-programledaren Rickard Olsson ner foten.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Rickard Olssons ilska mot Bingolotto

I en intervju med Aftonbladet berättar Rickard att han förstår att folk är upprörda.

– Det sticker i ögonen, det är extremt olycklig tajmning och just att priset höjs med 100 procent också. Det är väl okej för dem som ska köpa en lott. Det är värre för en barnfamilj som ska köpa fem-sex lotter. Då kommer det att svida, säger han.

Även Binoglotto-ikonen Leif "Loket" Olsson har sagt sitt om förändringen. Han menar att det är viktigt att föreningarna får in så mycket pengar som möjligt, men att det finns en gräns där det påverkar spelarna för mycket.

– Det får inte gå ut över spelarna. Alla ska ha råd att vara med, säger han och fortsätter:

– Jag tror man har råd att betala en hel del, men det ska vara skäligt. Vinsterna måste stå i proportion till vad man tar betalt, det vet jag inte om de gör i dag.

LÄS OCKSÅ: 5 saker du kanske inte visste om Lotta Engbergs dotter Amanda Engberg

LÄS OCKSÅ: Lotta Engbergs tårar efter skilsmässan med Patrik Ehlersson

FRÅN FÖRSTASIDAN