LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Rickard Olssons hus sålt – nu skänker han pengarna till dottern

14 jun, 2024 
Rickard Olssons hus är nu sålt och han fick exakt den summan han ville ha. Nu avslöjar han att pengarna kommer gå till något som hans dotter kommer bli väldigt glad över.
– Det är min plan..., säger Rickard till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lasse Åbergs bästa citat från Sällskapsresan-filmernaBrand logo
Lasse Åbergs bästa citat från Sällskapsresan-filmerna

Rickard Olsson, 57, är mitt uppe i två husförsäljningar. För några veckor sedan la han ut sitt barndoms-landställe till salu och nyligen la han även ut sitt drömhus i Nacka till salu.

Anledningen? Jo, Rickard känner en längtan in till stan med uteserveringar och stadspuls som närmsta granne.

– Nej men jag har längtat till stan hela den här våren faktiskt och jag lider när jag åker förbi alla uteserveringar och ser alla glada människor. Medan jag åker ut till världens vackraste hus men sitter där själv, det är jag och hunden, förklarade Rickard till Hänt.

Rickard Olssons landställe sålt

Att sälja landstället var dock en sorg för Rickard, som tillbringat varenda sommar där under hela sin uppväxt. Men nu när hans mamma gått bort finns det helt enkelt ingen som kan ta över vårdnaden av huset.

Annons

– Så som familjen och släkten ser ut nu så är det ingen mening att ha det kvar. Men det gör ju ont, jag är ju uppvuxen där. Det är ju där jag har lärt mig rensa fisk där, tälja barkbåtar och sådär, sa Rickard till Hänt.

Nu har huset däremot blivit sålt! Det gick väldigt snabbt, vilket inte är så konstigt med tanke på det fantastiska läget. Dessutom har mäklarbyrån Bergmans mäklarbyrå haft en betydande roll, enligt mäklaren själv.

– Alla bostäder har en egen Youtube-video och vi är unika med att ha en egen Youtube-kanal. Det är ju tack vare mäklarbyrån som huset har sålts, säger mäklaren Eva-Karin Bergman till Hänt.

När Hänt når Rickard bekräftar han att huset är sålt nu och pengarna kommer han dela med sin mammas man.

– Den är såld nu! Ja, det har skrivits kontrakt så det är jättehärligt. Vi fick den summan vi ville ha, det var enkelt, säger Rickard till Hänt.

Rickard Olsson skänker pengarna till dottern

Med andra ord har Rickard fått loss lite pengar nu och ännu mer pengar kommer han få loss när han får det andra huset sålt också. Med de pengarna ska han som sagt köpa en lägenhet till sig själv i stan – men även till sin dotter!

Rickards dotter Asta, 21, har varit ute och rest en hel del efter studenten. Men nu pluggar hon i Flemingsberg och jobbar på LOL i Spånga.

Kommer hon bo hos dig när du flyttar in till stan?

– Ja, det tror jag väl. Men hon vill ju ha en egen lägenhet såklart, så fort som möjligt. Så vi får väl se, säger Rickard till Hänt.

Du kanske kan hjälpa henne om du får loss lite pengar nu från husförsäljningen?

– Det är min plan...

FOTO: Karin Törnblom/TT, Bergmans mäklarbyrå

Annons