LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Rickard Olsson tvingas sälja drömhuset mot sin vilja – allt måste bort

16 maj, 2024 
Rickard Olsson växte upp i Gävle och ända fram tills nu har han kunnat åka till huset där alla minnen fanns.
Men nu säljer han huset!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Vad äter du när...: Rickard Olsson om livet efter skilsmässanBrand logo
Vad äter du när...: Rickard Olsson om livet efter skilsmässan

Rickard Olsson, 57, växte upp i Gävle, men bor numera i Nacka utanför Stockholm. Just huset i Nacka blev ganska omtalat i och med att han bodde i en bod på tomten när han skilde sig.

Det huset har han kvar och där kommer han bo ett tag framöver, berättar han för Hänt.

– Jag bor kvar! Jag bor kvar ett tag till, säger han till Hänt.

Därför säljer Rickard Olsson sommarstugan

Men annat blir det med sommarstugan i Gävle, där Rickard tillbringade somrarna under sin uppväxt. Den ska nämligen säljas nu och Rickard berättar vad det beror på:

– Nej men jag bor ju ute i naturen, jag kommer inte ha tid att sköta om det och min mamma gick ju bort förra sommaren. Min dotter vill jättegärna ha det kvar men hon kommer ju inte heller åka upp för att klippa gräs bara, förklarar Rickard för Hänt och fortsätter:

Annons

– Så som familjen och släkten ser ut nu så är det ingen mening att ha det kvar. Men det gör ju ont, jag är ju uppvuxen där. Det är ju där jag har lärt mig rensa fisk där, tälja barkbåtar och sådär.

Nu ligger huset ute till försäljning på Bergmans mäklarbyrå och utropspriset är 1.475.000 kronor och har en boarea på 25 kvm. Stugan har tre rum varav två sovrum och ett kök.

”Pittoresk by vid havet med sitt ursprung från fäbodlivet på 1700- och 1800-talet. Havstomt med timrad fäbodstuga, sovstuga och sjöstuga.”, står det bland annat i annonsen.

Se alla bilder från huset – så ser det ut

Nu hoppas Rickard att huset kan hitta rätt ägare.

– Det där ska ju gå till nästa generation hela tiden och om nästa generation inte är mottagliga för att ta över så är det bättre att det går till någon som kan vara där mycket. Men det är ju en riktig pärla så jag hoppas verkligen att man hittar rätt ägare som kan uppskatta och ta över det där, jag tror att det är Sveriges sydligaste fäbodvall också, säger han till Hänt.

Efter försäljningen blir det Rickard och hans styvpappa som delar på vinsten.

– Jag är ensambarn på den här sidan av familjen. Så min styvfar får pengarna, men vi delar upp det.

Såhär ser stugan ut!

FOTO: Hänt, Bergmans mäklarbyrå

Annons