TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin TörnblomIrma Lehtosalo

Rickard Olssons starka uttalande om händelsen på uppesittarkvällen

23 dec, 2022 
Rickard Olsson
Rickard Olsson har arbetat flera uppesittarkvällar genom åren.
I en intervju med Hänt berättar han nu om skandalerna han minns från programmet.
– Jag trodde inte att det var så känsligt men det visade sig vara väldigt känsligt, säger han.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Rickard Olssons ilska efter beskedet i Bingolotto: ”Vilken skandal”Brand logo
Rickard Olssons ilska efter beskedet i Bingolotto: ”Vilken skandal”

Ännu en lyckad uppesittarkväll har gått av stapeln. För en Bingolotto-programledare än kvällen en av de största på året då en enorm publik sitter bänkade för att spela bingo kvällen innan julafton.

Rickard Olsson om skandalen under uppesittarkvällen

Under årens gång har en hel del skandaler skett under uppesittar-sändningarna. I en intervju med Hänt berättar Rickard Olsson, 55, om det galnaste han var med om under sina år i programmet.

– Det där julspelet som vi gjorde. Vi gjorde då Jesus födelse fast på ett skruvat sätt med Henrik Schyffert och Per Andersson. Det var så charmigt dåligt så att det blev roligt, säger Rickard och fortsätter:

Annons

– Det blev ju något av en liten skandal för att om man skojar med Jesus-födelse och religion. Jag trodde inte att det var så känsligt men det visade sig vara väldigt känsligt. Så det var många som tyckte att det var en hädelse att vi hade skojat om Jesus födelse.

Är det den största skandalen som skett?

– Julspelet sticker ut för det var ju en skandal men en rolig skandal.

Edward Bloms eld-kaos under sändningen: ”Höll på att tända eld på hela studion”

Under Rickards år menar han annars att det var relativt skandalfritt men ett minne som han aldrig glömmer är när Edward Blom, 52, medverkade i programmet år 2013 och det plötsligt slog eld i en servett.

– Jag kommer ihåg en grej, när Edward Blom skulle flambera. Edward Blom hade väl gått och tutat på starkvinsglöggen under kvällen och hällde upp lite för mycket konjak och höll på att tända eld på hela studion, säger Rickard Olsson och skrattar.

Annons

– Glenn Hysén var tomte det året och Edward gick och tutade i honom starkvinsglögg också så det var en fryntlig tomte som tog av sig skägget.

Serveras det alkohol under sändningen?

– Det här var några år sedan. Nu är det nog inte något sånt.

Edward Bloms egna ord om uppesittar-kaoset

När Hänt når Edward Blom berättar han själv om den dramatiska medverkan i programmet.

”Om det var på Bingolotto så brann det mer än så när jag flaberade Feuerzangenbowle. Alla var druckna då jag blandat massa drycker i sändning och tutat i alla. Särskilt brandansvarig: Glenn Hysén utklädd till tomte. Men det var ju mitt uppdrag”, skriver Edward i ett meddelande till Hänt.

Edward Blom
Foto: TV4

FOTO: Discovery+/TV4

Annons