ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Rickard Olsson gav bort dotterns arv – vännen påverkade beslutet

18 dec, 2023 
Rickard Olsson
Rickard Olsson var nära att förlora huset efter skilsmässan.
Nu berättar han varför han plötsligt skrev över dotterns arv till ex-frun och hur han tillslut löste situationen.
– Det är dyra lärpengar, men jag kom ändå hur det hela med både livet och huset i behåll, säger han till Aftonbladet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Rickard Olssons ilska efter beskedet i Bingolotto: ”Vilken skandal”Brand logo
Rickard Olssons ilska efter beskedet i Bingolotto: ”Vilken skandal”

Det var i oktober 2022 som Rickard Olsson, 56, och hans tidigare fru Giselle Essé meddelade att de skulle skiljas. Skilsmässan kom att dra ut på tiden då det tidigare paret inte var helt överens om hur deras tillgångar skulle delas.

Under våren bodde därför Rickard i vad han kallad för "boden" och det var länge ovisst om han skulle få behålla huset eller inte. Men tillslut kom de tidigare makarna till en lösning.

Rickard Olsson gav bort dotterns arv – vännen påverkade beslutet

Nu väljer Rickard att avslöja hur det egentligen kom sig att han skrev över huset till Giselle i ett gåvobrev. Pengarna som han egentligen hade planerat skulle vara dotter Astras arv.

– Det var flera omständigheter som ledde till att jag gav bort halva huset, det vill säga min dotters arv. Det skrevs på i god tro och med argumentationen att vi ska vara ihop för evigt, vi har ju gift oss, säger han i en intervju med Aftonbladet.

Annons

Vidare får Rickard frågan om ifall just tron om att de skulle vara gifta för alltid är argumentet för att han gjorde som han gjorde.

– Det blev väl det. Vi hade en parmiddag en nyårsafton och en kompis sa ”jag har en vän som alltid skriver över halva huset på sina fruar”. Då tänkte jag ”jaha, är det så man ska göra om man är en schysst man istället för att man ska vara en krass man som skriver äktenskapsförord?” Jag har alltid tyckt äktenskapsförord är komplicerat.

Så löste Rickard Olsson skilsmässokaoset – tvingas sälja av sina tillgångar

Även om skilsmässan blev turbulent så löste sig allt tillslut och nu berättar programledaren hur han lyckades köpa ut ex-frun.

– Vi kom till en lösning. Jag fick låna pengar av en väldigt snäll vän och tvingades även sälja båten. Sedan ska vi sälja en sommarstuga och lösa det lånat och sedan är det klart. Det är dyra lärpengar, men jag kom ändå ur det hela med både livet och huset i behåll, säger han till tidningen.

Inte nog med det turbulenta tiden som varit har Rickard även förlorat flera familjemedlemmar under året. I en kommentar till Hänt berättar han om julplanerna efter förlusterna.

”Vi firar i den lilla familjen hemma hos mig. Första julen utan mamma och farmor känns konstigt”, skriver Rickard i ett sms till Hänt.

FOTO: TT

Annons