TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Rickard Olsson berättar om missfallet: "Livet är bräckligt"

22 feb, 2017 
https://image.hant.se/image-4948149?imageId=4948149&width=1320&height=689
Lina Arvidsson
Programledaren Rickard Olsson och hans ex-fru råkade ut för ett sent missfall innan de fick dottern Asta. Nu berättar han om hur händelsen har präglat honom - och om det blir flera barn.
Annons

Innan dottern Asta, 14, föddes drabbades Svt-profilen Rickard Olsson, 50, och dåvarande hustrun Lena Larsson, 58, av missfall i femte månaden.

I podcasten Livshjulet berättar han om hur upplevelsen har präglat honom.

– Jag är en sån som inte tror att man ska vara en i statistiken, om man är ute och åker bil… Att man ska råka illa ut som folk gör. Man har en bild av sig själv, att ‘för mig kommer det att gå bra’. På det sättet har det präglat mig. Jag kan också ingå i den där olycksstatistiken helt enkelt. Och livet är bräckligt. Man kan inte ta det för givet, säger Rickard Olsson i Livshjulet till programledaren Anna Hegestrand.

Anna Hegestrand har själv fått barn nyligen och berättar om sin rädsla för att det inte skulle gå lika bra en andra gång.

– Det kan man inte räkna med att det skulle gå bra om man skulle få ett barn till. Det kan skrämma mig otroligt mycket. Tänker du så också?, frågar Anna.

Annons

– Ja, det är klart. Det är ju ett slumpspel. Vissa får gravt handikappade barn, gravt utvecklingsstörda, som man inte ens kan ta hand om själv. Även om det finns tester. Men bara att få det och gå igenom det – det är tunga grejer, säger Rickard Olsson och fortsätter.

Men återigen; det är sånt man lär sig av. Man blir en djupare och bredare människa av den typen av händelser också, säger Rickard Olsson.

Rickard Olsson med nu 14-åriga dottern Asta.
Rickard Olsson med nu 14-åriga dottern Asta.

Trots oron är Rickard Olsson är inte främmande för att skaffa fler barn med sambon Therese Broberg, 32.

– Jag är 50 procent för, 50 procent emot, men 100 procent engagerad i frågan, säger Rickard Olsson.

Foto: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons