LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Renée Nybergs barnbarnslycka – berättar om glädjen

11 jun, 2023 
Jonna Lawaetz
Renée Nyberg
I början på förra året avslöjade Renée Nyberg att hon skulle bli mormor för första gången.
När hon gästade Efter fem kunde hon berätta om en ny barnbarnslycka.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Renee Nybergs första heta möte med David Hellenius ”Det var magnetiskt”Brand logo
Renee Nybergs första heta möte med David Hellenius ”Det var magnetiskt”

Renée Nyberg, 57, har varit en folkkär profil sedan början på 90-talet när hon inledde sin karriär som programledare. Under flera år arbetade hon på TV3 men för snart 10 år sedan återgick hon till TV4 där hon än jobbar med program som Bytt är bytt och hennes egna serie Renées brygga. I sommar har hon även fått det prestigefyllda uppdraget att vara sommarvärd i Sommar i P1.

För snart 20 år sedan fann Renée kärleken i en annan folkkär tv-profil, David Hellenius, 49. Idag är de lyckligt gifta och har ett gemensamt barn, sonen Leo.

Innan Renée och David fann varandra var Renée gift med Jan Zachrisson, och under deras 10 år långa äktenskap fick de två barn, Emma och Tom.

Renée Nyberg om att bli mormor – totala lyckan

Det var i början på 2022 som Renée avslöjade att hennes dotter Emma väntade sitt första barn som skulle komma till sommaren. Och lyckan var självklart total.

Annons

– Otrolig lycka! Faktum är att för ett antal år sen sa jag att jag måste bli stark. Just för att jag ska kunna stå på Åreskutans topp för att kunna säga: ”Kom nu ungar så kör vi”. Just med barnbarnen, sa Renée då i radioprogrammet P4 Extra.

När barnbarnet föddes blev Renée helt golvad över att bli mormor till en liten tjej. Bara några veckor efter barnbarnets födsel gästade hon kollegan Tilde de Paula Ebys talkshow Tilde, där hon berättade om känslorna.

– Det här är jättekonstigt, jag är helt golvad av att jag känner såhär. Jag trodde inte det, att det skulle vara ännu större att bli mormor än att bli mamma. Men att ens dotter får en dotter är det största hittills, sa Renée då och fortsatte:

– Jag blir så tagen, jag har aldrig sett så mycket tårar.

Renée Nybergs nya barnbarnslycka

Nu har det gått ett år sedan barnbarnet föddes och när Renée gästar Efter fem för att prata om sitt kommande sommarprat berättar hon om lyckan.

Annons

Men innan de börjar prata om just det passar programledaren Axel Pileby på att gratulera Renée.

– Jag tänker att jag måste gratulera, till något som bara är förtjusning, det är väl att vara mormor. Du firar ett år som mormor! Ditt barnbarn fyllde år i veckan va?, säger Axel.

– Ja, på Sveriges nationaldag. Jag fyller på Norges nationaldag och hon på Sveriges. Fantastiskt!

Vidare frågar Axel hur första tiden som mormor har varit.

– De drog tyvärr till Nya Zeeland i fyra månader och körde sin föräldraledighet där. Det kan jag inte rekommendera några nyblivna föräldrar. Iallafall inte för deras morföräldrars skull, säger Renée och skrattar.

– Men det är underbart. Det är fantastiskt, det är det största som har hänt!

FOTO: TV4, Karin Törnblom/TT

Annons