ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Renée Nyberg om ekonomin: Jag tror inte jag har råd

15 nov, 2023 
RENÉE NYBERG, DAVID HELLENIUS
Renée Nyberg är en av Sveriges främsta programledare.
Nu berättar hon om ekonomin.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Renee Nybergs första heta möte med David Hellenius ”Det var magnetiskt”Brand logo
Renee Nybergs första heta möte med David Hellenius ”Det var magnetiskt”

Renée Nyberg, 57, är en av de absolut bästa programledare vi har i Sverige. Hennes otroliga charm har fångat svenska folkets hjärtan under årens lopp och det råder inga tvivel om att hon är väldigt bra på det hon gör.

Flera gånger har vi fått se henne kamma hem det prestigefulla priset Kristallen för Årets kvinnliga programledare, närmare bestämt åren 2007, 2020, 2022 och även i år 2023!

Vi har även fått se henne vinna priset tillsammans med maken David Hellenius, 49, två gånger. Då vann han motsvarigheten till Renées pris; Årets manliga programledare.

Måns Zelmerlöw och Jonas Björkman om stiftelsen

Ett program som ligger Renée varmt om hjärtat är TV4-programmet Bytt är bytt. Men hon verkar också vara väldigt mycket för välgörenhet och därför är hon självklart på plats under Zelmerlöw & Björkman foundations årliga gala. Detta år är dessutom speciellt eftersom stiftelsen firar 10-årsjubileum.

Annons

Det var Måns Zelmerlöw, 37, och Jonas Björkman, 51, som startade stiftelsen för tio år sedan och på den här tiden har mycket hänt.

– Det började ju med en liten landplätt utanför Nairobi, nu har det växt till att liksom vara en skola, ett internat, det är ett sjukhus, en tandvårdsklinik, ett college. Så det har blivit en jättejättegrej, fantastiskt roligt!, säger Måns till Hänt.

– Vi har ju faktiskt nästan varje år slagit rekord så vi har ju ganska stor press på oss att vi måste göra det igen. Men hur som helst, alla pengar som vi får in är ju oerhört värdefulla för att vi ska kunna fortsätta och försörja hela skolan, kanske potentiellt en ny skola, förklarar Jonas för Hänt.

Renée Nyberg om ekonomin

För att lyckas med det här har de bland annat tagit in proffset Renée Nyberg.

– Jag ska inte programleda galan, det ska Måns och Jonas göra. Däremot ska jag hjälpa till lite med aktionen, lite som Bytt är bytt kan man säga. Vi ska försöka dra in så mycket pengar som det bara går till det här ändamålet, säger hon till Hänt.

Annons

Kommer du själv skänka någonting? Eller får man det när man är den som ansvarar för auktionen?

– Man vet aldrig... Ja det får man väl! Men jag vet inte om jag kommer ha råd...! Det är ju otroliga objekt så jag skulle tro att det kommer sticka iväg en del, säger Renée till Hänt.

Hur mycket brukar objekten landa på ungefär?

– Jag tror att de brukar dra in flera miljoner... Den här galan är ju deras största inkomstkälla så de är helt beroende av den. Det är ju 10-årsjubileum så vi hoppas på rekord!

FOTO: Karin Törnblom/TT, Hänt

Annons