LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Händelsen med David Hellenius och Renée Nyberg väcker ilska

02 sep, 2022 
Renée Nyberg och David Hellenius
Renée Nyberg och David Hellenius var två av tv-personligheterna som närvarade under Kristallen-galan.
Nu riktar svenska folket kritik mot en händelse som utspelade sig under kvällen.
Annons
Renée Nyberg om inspelningarna av Vilket Liv!Brand logo
Renée Nyberg om inspelningarna av Vilket Liv!

Renée Nyberg, 56, och David Hellenius, 48, är två av Sveriges populäraste programledare. Året var 2009 när paret blev äkta makar under ett bröllop på stranden i Thailand.

Renée Nybergs stora lycka över barnbarnet

Tillsammans har David och Renée sonen Leo Hellenius, 16. Renée har också två vuxna barn från ett tidigare äktenskap, dottern Emma Zachrisson, 26, och sonen Tom Zachrisson, 21.

Tidigare i år blev Renée mormor då dottern Emma fått sitt första barn. I Tilde de Paula Ebys, 49, program Tildes berättade Renée om glädjen över barnbarnet.

– Det här är jättekonstigt, jag är helt golvad av att jag känner såhär. Jag trodde inte det, att det skulle vara ännu större att bli mormor än att bli mamma. Men att ens dotter får en dotter är det största hittills, sa då Renée.

Annons

När paret inte tillbringar tid med familjen syns de ofta i tv-rutan. Renée är just nu aktuell med TV4:s nya program Vilket liv! där några av Sveriges mest folkkära artister och skådespelare hyllas av nära och kära. Hon är även programledare för långkörarna Bytt är bytt och Renées brygga.

David arbetat även han på TV4 och leder för tillfället de populära programmen Hellenius hörna och Masked singer. I många års tid ledde David även Let's dance.

Svenska folkets vassa kritik efter Renée och Davids vinst

Tv-paret har flertal gånger prisats för sina insatser. David har nämligen vunnit Kristallens pris årets manliga programledare hela åtta gånger– och igår stod det klart att han kammat hem priset även detta år.

Annons

Under torsdagens Kristallen kunde Malou von Sivers nämligen avslöja att David och Renée vann priset som årets manliga, respektive kvinnliga programledare. Även Renée har fått ta emot priset tidigare men till skillnad från sin man, endast två gånger innan igår.

Även om det svenska folket tycker att Renée och David är värdiga vinnare så visar sig nu vissa lessnat på att det är samma personer som vinner år efter år. Det är till en bild på Renée, David och Benjamin Ingrosso, 24, som TV4 delat på Facebook som folket nu sagt sitt.

”Visst är de duktiga men snälla släpp in några andra till nästa år”, skriver en person.

”Värdiga vinnare klart, men jag kan inte låta bli att tycka att det är lite tråkigt att alltid Renée + David (+ Spökjakt) alltid vinner”, skriver en annan.

”Duktiga alla 3, men visst hade det varit kul att bli lite överraskad av resultatet någon gång? Samma personer som blir prisade överallt”, skriver en tredje.

FOTO: TT

Annons