LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Renée Nyberg om destruktiva relationen – starka orden: ”Sår”

12 jan, 2022 
Lovisa Ström
Renée Nyberg
Idag är Renée Nyberg lyckligt gift med David Hellenius, men så har inte alltid varit fallet.
I premiäravsnittet av Renées brygga berättar programledaren nu om den destruktiva relationen och hur det påverkar henne än idag.
Annons
Fem anledningar att älska Renée NybergBrand logo
Fem anledningar att älska Renée Nyberg

Renée Nyberg är en av Sveriges mest folkkära programledare och har genom åren lett program som Bytt är bytt, Klassfesten och Renées brygga.

Den 12e januari hade det sistnämnda programmet säsongspremiär och i avsnittet såg vi gäster som Loa Falkman, Oscar Zia och Helen Sjöholm.

Som vanligt bjöds det på både skratt och intressanta samtal, och det var när Renée pratade med Helen som hon berättade att hon varit i en destruktiv relation.

Helen Sjöholm om vad Gabriellas sång har betytt för henne

Helen Sjöholm är en av Sveriges största artister och har bland annat gjort stor succé med låten Gabriellas sång. Låten kommer från filmen Så som i himmelen där man bland annat får följa karaktären Gabriella som lever i en våldsam relation.

När Renée frågar Helen om det är någon av hennes låtar som har gett henne kraft så svarar hon just den.

– Det skiftar faktiskt hela tiden men då är nog Gabriellas sång en sån som jag kan känna är stark. Körer sjunger den i hela Sverige, alla har använt den på sitt sätt. Det är många som tycker om den för den står för något starkt, både när det är något som behöver förändras eller glädje. En styrkesång på något sätt, säger hon.

Annons

Och det verkar inte bara vara Helen som känner så, utan även Renée.

Renée Nybergs egna ord om destruktiva relationen

Under samtalet berättar nämligen Renée att hon själv har hämtat styrka i den låten. Detta under en tid då hon själv levde i en destruktiv relation.

– Den har betytt otroligt mycket för mig kan jag säga. Det var länge sen, väldigt länge sen, men innan jag blev mamma så var jag i en sån relation, berättar hon och fortsätter:

– Oavsett sår som man har så blir det ju skorpor på dem, men pillar man lite på den så börjar det ju blöda lite även fast det var så länge sen. Och då brukar jag lyssna på dig och Gabriellas sång.

Och Helen blir rörd över hennes ord.

– Jag har själv aldrig upplevt en sån relation där det varit våldsamt fysiskt eller psykiskt, svara hon då och fortsätter:

– Men att gräva i det och fundera på det som jag gjorde då.. så många samtal med människor kring filmen som hade upplevt saker. Att vara med om att någon förminskar en eller gör att man inte lever fullt ut i smått eller stort..

Annons