LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Så fördelas David Hellenius och Renée Nybergs miljoner vid skilsmässa

24 jan, 2024 
David Hellenius och Renée Nyberg gifte sig för 15 år sedan.
Men vad skulle egentligen hända med deras enorma förmögenhet om de skilde sig?
Det har Hänt svaret på!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här träder Renée Nybergs okända son fram – dyker plötsligt upp i TV4-succénBrand logo
Här träder Renée Nybergs okända son fram – dyker plötsligt upp i TV4-succén

Det var i början av 00-talet som det slog gnistor mellan Renée Nyberg, 57, och David Hellenius, 49. När Renée gästade Carina Bergfeldt förra året berättade hon hur det hela egentligen gick till.

– ”Vilken jävla kul typ”, tänkte jag och hade aldrig sett honom förut, och frågade om han ville vara min sidekick i ett nytt tv-program jag skulle göra, sa Renée då.

David tackade nej till att vara hennes sidekick, men föreslog att han kunde vara hennes co-host. Sagt och gjort, duon spelade in programmet Slussen 22:00 ihop och snart blev de ett par även utanför tv-rutan!

Så fördelas David Hellenius och Renée Nybergs pengar vid skilsmässa

2006 fick David och Renée sonen Leo ihop och 2009 var det dags för bröllop. Ceremonin ägde rum på nyårsafton i Thailand.

Annons

– En stillsam familjeceremoni på semestern. Allt i sin enkelhet, väldigt lugnt och härligt. Men det blev ingen bröllopsvals, den slapp jag. Det ligger flera år bakom, sa David till Expressen när han bekräftade bröllopslyckan.

Men hur ligger det egentligen till med makarnas äktenskapsförord? Hänt har varit i kontakt med Skatteverket som uppger att det inte finns något sådant mellan David Hellenius och Renée Nyberg. De har alltså inte bestämt hur de ska ska dela upp sina enskilda och gemensamma tillgångar om de skiljer sig.

Har man inget äktenskapsförord har makarna rätt till hälften av allt som båda äger vid en skilsmässa eller dödsfall, oavsett vem det är som har köpt vad.

David och Renées enorma förmögenhet – miljonerna och fastigheterna

Det är inte lite pengar David Hellenius och Renée Nyberg har tjänat ihop de senaste 20 åren. Hustruns bolag omsätter sju-åtta miljoner årligen och bolaget med David har ett eget kapital på 66 miljoner, enligt Aftonbladet.

I podcasten Hitfabriken berättade Renée vad hennes enorma förmögenhet egentligen har gett henne.

David och Renée har vunnit flera Kristallen.Stina Stjernkvist/TT

– Det som det har gett är ju en trygghet, både för mig själv och oss och vår familj och framtiden. Det går inte att sticka under stolen med, säger hon i podden.

Om David och Renée skulle skilja sig är det inte bara miljonerna som skulle delas upp utan även fastigheterna. Så var bor de? Jo, numera huserar makarna i en lyxig våning i centrala Stockholm. Lägenheten är värderad till 17,7 miljoner kronor.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons