TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Renée Nyberg bryter ihop efter kuppen i TV4: ”Orkar inte”

30 jan, 2019 
Lina Arvidsson
Ola Salo och Lasse Åbergs kupp i Renées brygga
I Renées brygga på TV4 gästar Henrik Lundqvist, Ola Salo och Lasse Åberg Renée Nyberg ikväll. Programledaren får sitt livs överraskning när Lasse Åberg och Ola Salo gör entré.
Annons

31 år har gått sedan Lasse Åbergs, 78, komedi SOS – en segelsällskapsresa hade premiär på svenska biografer. Filmen är den tredje i serien om Stig-Helmer Olsson och hans norske vän Ole och har nått kultstatus.

SOS – en segelsällskapsresa utspelar sig i Stockholms skärgård där Stig-Helmer och Ole under en midsommar ofrivilligt hamnar bland vräkiga segelbåtar, snipor och ett ödesdigert båtrace.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

När Lasse Åberg och Ola Salo, 41, ska besöka Renée Nyberg, 52, i TV4;s program Renées brygga passar det förstås utmärkt att återuppliva minnena från den älskade filmen. Lasse har nämligen tagit med sig kostymer från filmen med avsikt att återskapa en av scenerna. Det handlar om när Stig Helmer och Ole påbörjar sin oavsiktliga skärgårdsvistelse då de kommer direkt från en maskerad. Stig Helmer är således klädd i kanindräkt och Ole är Stålmannen.

Detta vill Lasse Åberg återuppleva tillsammans med Ola Salo som inte är svår att övertala.

Annons

– Jag tänkte att vi skulle överraska Renée med en liten grej som jag hoppas du ställer upp på, säger Lasse Åberg i Renées brygga.

”Bästa presenten någonsin”

Kort därefter susar paret fram i en motorbåt – utklädda till kanin och till Stålmannen. Renée Nyberg ser dem på långt håll och kan inte hålla sig för skratt.

– Alltså, jag orkar inte, säger hon och kan inte låta bli att dra en replik från filmen.

– Är det Fantomen?

Ola Salo och Lasse Åberg är nöjda med Renées reaktion, trots att det innebär att bära varma kostymer i den 35-gradiga värmen. Och Renée kan inte sluta skratta.

– Du vet hur mycket jag älskar den här filmen. Jag kan ju varenda replik. Det här är den finaste present … Alltså, ni är så fina! Jag orkar inte, säger Renée Nyberg.

FOTO: TV4

Annons