Renée Nybergs fräcka namnfråga till Li Pamp i Bytt är bytt: ”Ganska dyrt”

Renée Nyberg och Li Pamp

TV4
Relationen mellan den nya Bytt är bytt-duon har börjat lite trevande. I första avsnittet pikade Renée Nyberg Karin Laserows ersättare, och i det andra avsnitt ställer hon en fräck fråga om Li Pamps namn.

Säsong sju av TV4:s Bytt är bytt har precis rullat igång, och tittarna har kunna märka av en stor förändring. Borta är nämligen Karin Laserow, som varit vid Renée Nybergs sida sedan starten.

Anledningen är coronapandamin som stökat till det lite här och var.

– Det är ett beslut som TV4 och jag tagit, men Folkhälsomyndighetens rekommendationer och allt möjligt är ju inkluderat i den processen, så är det. säger Karin Laserow i en tidigare intervju med Hänt.

Programmet har varit saknat av antikexperten, som själv varit saknad av tv-tittarna.

– Visst, jag saknar Bytt är bytt, då jag älskar Renées och min dialog, våra glada skratt och vår kontakt med publiken. Jag älskar också att jag kan sprida det kulturella budskapet till alla åldersgrupper, har hon sagt till Hänt.

Piken i premiären

Den här säsongen är det istället Li Pamp som står bredvid Renée Nyberg. Och även om det är svårt så klart att ersätta Karin Laserow så verkar tittarna uppskatta den nya experten.

Läs gärna: Allt du vill veta om nya Bytt är bytt-profilen Li Pamp

Förra veckan, när säsong sju hade premiär, påpekade Renée Nyberg en sak som tittarna förmodligen också tänkt på.

– Jag känner igen mig själv när jag ser dig, säger Renée i avsnittet och forsätter:

– Vi är lite lika, ja… Det kan vi konstatera. Jag undrar, vi kanske behöver göra något så att de kan se skillnad på oss där hemma.

Hon föreslår sedan att Li Pamp borde byta frisyr för att göra det lättare för tittarna, och berättar sedan hur hon tycker att sin nya kollega ska se ut.

– Jag tänker lite Karin Laserow. Blondt och kort, det kommer att vara jättetydligt, säger Renée Nyberg.

”Vad kostade det efternamnet?”

Ja, det var kanske en lite konstig start för det nya radarparet. Hur ser det ut i avsnitt två då? Nja, stämningen är fortfarande lite märklig. Även om Renée till en början ger sin kollega en fin presentation.

– Varmt välkomna ska ni vara till TV4:s praktfullaste tv-program som leds av Sveriges pampigaste expert: Li Pamp, inleder Renée Nyberg programmet.

När publiken applåderat klart fortsätter Renée Nyberg, med en oväntad fråga:

– Alltså, Pamp! Det är ju verkligen pampigt. Det är dessutom ganska dyrt. Vad kostade det efternamnet?

Li Pamp skrattar till.

– Det kostade mig en skilsmässa, faktiskt. Det är exmakens. Jag kan inte riktigt ta åt mig äran. Men jag behöll det, svarar hon.

Renée tycker att det var rätt val, och verkar önska att hennes eget efternamn lät dyrare.

– Nyberg... Jag tror att det bortskänkes gratis, säger hon innan det blir dags att ta in gästerna: radioprofilen Farao Groth och hans svägerska Elvira.

Bytt är bytt sänds torsdagar klockan 20.00 på TV4.

Läs också: Renée Nyberg pik till Karin Laserows ersättare Li Pamp

Läs också: Så blev radioprofilen Farao Groth känd och därför bytte han namn

Bild: TV4