Allt du vill veta om nya Bytt är bytt-profilen Li Pamp

Li Pamp och Renée Nyberg

FOTO: TT, TV4
Li Pamp har tagit över rollen som Renée Nybergs sidekick i Bytt är bytt.
Men vem är egentligen Li och vad har hon sysslat med innan?
Hänt svarar!

Den sjunde säsongen av Bytt är bytt blev annorlunda för tv-tittarna. Istället för att Renée Nyberg, 54, skulle ha den gedigna antikexperten Karin Laserow, 70, vid sin sida så byttes sällskapet ut till Li Pamp, 48.

Orsaken till Karins avhopp från succéprogrammet är omständigheterna kring den pågående coronapandemin som råder världen över. Produktionen valde att ta det säkra före det osäkra.

Renée däremot, hon står kvar som programledare i programmet, med med nya parhästen Li Pamp.

Men vem är Li? Och vad har hon gjort tidigare? Hänt svarar!

”Sneglat på Bytt är bytt”

Tv-programmet Bytt är bytt kommer inte som en blixt från en klar himmel för Li Pamp. Hon har nämligen sneglat åt det hållet genom åren.

– Jag har genom åren sneglat på Bytt är bytt – det är ett fantastiskt program som folk bildar och underhåller på samma gång, har Li Pamp tidigare berättat i ett pressmeddelande. Hon fortsatte då med:

– Och det känns jätteroligt att ha fått möjligheten att axla rollen som antikexpert den här säsongen!

Inspelningarna av programmen verkar ha gått bra och Li är riktigt pepp på att se och höra vad tittarna känner och tycker om programmet nu när det blivit en större förändring.

– Vi har haft väldigt roligt under inspelningarna, god energi, fortsatte Li i pressmeddelandet och avslutade med:

– Jag ser fram emot att lära känna tittarna i höst och höra vad de tycker om programmet.

Varifrån kommer Li Pamp?

Karin Laserow har charmat hela svenska folket med sin fantastiska skånska dialekt. Och varför ändra på ett vinnande koncept? Nämligen kommer även Li Pamp från södra delen av Sverige. Dock är det inre så mycket skånska kvar den dialekten.

Li föddes den 4 augusti år 1972 i Skåne och är idag 48 år gammal. Hon växte upp i Bjärred i Skåne, men i den senare delen av livet flyttade hon till Stockholm och bor nu i Saltsjöbaden.

För många är Li Pamp redan känds om tv-programledare. Men hon är också entreprenör och såklart expert på antikviteter.

Hur ser Li Pamps bakgrund ut gällande antikviteter?

Li Pamps meritlista angående antikviteter är lång. Hon har studerat konstvetenskap på Lunds universitet och arbetat på Bukowskis i Malmö, samt på Stockholms Auktionsverk.

Li är även grundare till antikvitetssajten Deconet som har lyckats bli Europas största samlingssida för moderna och finare antikviteter.

Redan år 2008 debuterade Li Pamp som programledare. Då var det Antikdeckarna som gällde. Men den fantastiska insats hon gjorde där ledde sedan till att hon blev programledare för Antikmagasinet och expert i Antikrundan, Go’kväll och Nordiska rum.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Jakob Dahlström/TV4

LÄS ÄVEN: Li Pamp ersätter Karin Laserow i TV4:s Bytt är bytt

LÄS ÄVEN: Så gick det sen för Lyxfällans största profiler