Hänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möter
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

TV4–profilen Nisse Edwall om skilsmässan och relationen till Anna Bennich

04 mar, 2023 
Nisse Edwall
Hänt möter Relationsakuten-Nisse Edwall. Han är nyskild, lever ett varannan vecka-liv och har senaste månaderna samlat på sig en hel del nya erfarenheter om hur det är att vara singel efter 20 år som gift.
✔︎ Privata stödet från Anna Bennich under skilsmässotiden
✔︎ Insikten efter separationen: ”Inget misslyckande att skilja sig”
✔︎ Så hamande han i TV4:s Nyhetsmorgon
✔︎ Därför tror Nisse att hans arbete i TV4 ledde till skilsmässan
✔︎ Om att dejta som nyskild pappa: ”Tinder är revolutionerande”
✔︎ Så påverkas Relationsakuten-formatet av duons skilsmässor
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anna Sahlene och Nina Söderquist sjunger låtar från Melodifestivalen genom tidernaBrand logo
Anna Sahlene och Nina Söderquist sjunger låtar från Melodifestivalen genom tiderna

Nisse Edwall, 43, har blivit ett bekant ansikte för Nyhetsmorgon-tittarna då han i hela åtta års tid haft formatet Relationsakuten. Tillsammans med Anna Bennich, 49, svarar Nisse på tittarnas frågor gällande relationer.

När jag når Nisse är vardagspusslet som nyskild i full gång. Han har en snabb lucka över för intervjun samtidigt som han roddar med sportlovslediga barn och en flytt.

– Vi separerade ju, det gick jag ju ut med i julas och nu har jag fått en lägenhet så jag håller på att flytta. Det är här i närheten så bara fem minuter bort här i Farsta, säger Nisse.

Hur känns det att bo själv efter ett lång äktenskap?

– Det är lite som att flytta hemifrån. Jag har egentligen inte bott själv i hela mitt liv. Vi blev ihop när vi var 20 liksom så det är 22 år. Så jag vet inte hur det känns, det känns märkligt men spännande. Jag känner mig typ som en tonåring.

Annons

Så tror Nisse Edwall att hans arbete i Nyhetsmorgon påverkade skilsmässan

Men hur hamnade då Nisse i Nyhetsmorgon egentligen? Jo, han var redan inne i mediabranschen och ledde flertal program som handlade om just sex och relationer. Plötsligt en dag kom frågan från TV4.

– I och med Pappapodden så började jag bli en sån person som var med lite då och då i Nyhetsmorgon med tips. Sen då hösten 2015 hörde de av sig och sa att det skulle starta ett nytt format som skulle vara återkommande. Sen har det rullat på, säger Nisse.

– Rollerna ska vara lite så att Anna kan sammanfatta och prata forskning och jag är mer den vanliga personen som säger "så här brukar jag göra", om man hårdrar det. Jag tycker att det är så jävla roligt. Jag har lärt mig så otroligt mycket av det. Nu börjar man bli lite varm i kläderna men jag har fått lära mig så otroligt mycket om mig själv och min egen relation, relationer till vänner och barn. Vi tar upp allting så jag tvingas läsa på för att lära mig och diskutera med Anna. Hon är ju klok som en bok så det är otroligt stimulerande och utvecklande.

Annons

Nisse menar att han inte alltid gör rätt i sina relationer men till skillnad från många andra har han fått tillgång till verktyg som gör att han åtminstone vet hur man egentligen bör agera. I vissa fall kan han använda verktygen och andra gånger inte.

Nu är inte ni gifta längre men märkte din ex-fru av att arbetet ändrade dig i hur du tog konflikter och hanterade erat förhållande?

– Jag tror på riktigt att vi just separerade är en följd av att jag har lärt mig mer. Jag har gått från att vara så att jag tror att man träffar någon och så lever man hela livet tillsammans och grubblar inte så mycket över det. Tills att ju mer jag läst på, lärt mig och fått erfarenhet så har jag kommit till den insikten att det är inget misslyckande att skilja sig.

– Jag har mer börjat tipsa folk om det att om man är runt 30 och vill träffa någon och träffa barn. Den stressen som man kan känna då säger jag mer att tänk inte att den ska ticka i alla boxar utan tänk att du ska träffa någon som du kommer jävligt bra överens med och som du ska funka med resten av livet. För skaffar man barn ihop, om det är det man vill få ut av livet så är det en livslång relation och den bara måste funka. Då är det prio ett. Inte att det är den sexigaste, hetaste och mest passionerade och allt det där. Det behöver inte vara för alltid. Jag tror att om man har den inställningen kan man vara lite mer lugn i hela sin approach i dejting-svängen.

Nisse förtydligar att det såklart inte bara handlar om just arbetet med Relationsakuten som ledde till skilsmässan men att han däremot fått en annan syn på relationer genom arbetet.

Annons

– Jag tror att jag har reflekterat mycket mer över relationer i och med att jag har hamnat i det här yrket. Och det har då gjort att jag vänder mer på stenar.

Stödet från Anna Bennich under skilsmässan: ”Hade ganska mycket kontakt”

Nyhetsmorgon-formatet är däremot inte det enda som Nisse arbetar med. Han driver även podcasten Pappapodden med Nisse och Manne samt har han släppt boken Livet efter 40: en guide för män. Ihop med Anna Bennich gör han i dagsläget bara Nyhetsmorgon, även om det finns planer på att ta Relationsakuten till andra former framöver. Duon är idag inte bara kollegor utan umgås också utanför sändningarna.

– Vi kan verkligen ses privat. Men det är också i mån av tid. Men i samband med min skilsmässa så hade jag ganska mycket kontakt med henne privat för att hon är ju parterapeut så det var otroligt att få både vänskapligt stöd men också professionellt stöd.

Vad fick du för råd då?

Annons

– Ett tips som hon gav var att fortsätta med parterapin även efter. För jag och mitt ex gick i parterapi och just att man då gjorde det även igenom skilsmässan även efter man bestämt sig för att skiljas. Stöta och blöta saker även i själva separationen, det tycker jag var ett jättebra tips till alla.

Nisse och Anna
Nisse och Anna har tillsammans formatet Relationsakuten. Foto: TV4

Nisse Edwalls kärleksliv efter skilsmässan – så är det att dejta idag: ”Väldigt positiv”

Nyligen avslöjade även Nisses kollega Anna Bennich att hon också skiljer sig nu.

Kommer Relationsakuten ändras något nu när ni båda är nyskilda?

– Jag kan inte kommentera något angående Anna men jag känner ju att jag har fått en ny sträng på min lyra. Jag har tidigare kunnat prata om hur ska man hålla ihop relationen och hur ska man hålla ihop under småbarnsåren. Det kan jag forfarande göra, det vet jag jättemycket om och har egen erfarenhet men nu har jag också erfarenhet av Tinder och den moderna dejtingmarknaden så jag har breddat min repertoar.

Annons

Hur ser det ut för dig med dejtandet, har du kommit in i singellivet?

– Det har jag väl varit ganska öppen med i andra sammanhang så det kan jag väl inte förneka här nu. Men ja visst, jag har dejtat, det har jag gjort.

Hur är det då?

– Det är ju märkligt för när vi blev ihop var det nästan 1990-tal, det var fortfarande folk som pratade om att internet är en fluga typ. Match.com fanns inte ens. Så för mig har hela det här sättet att träffas på varit revolutionerande. Jag har inte varit med om någonting som liknar det här tidigare. Jag är väldigt positiv till det.

– Det är ofta man träffar likasinnade, kvinnor i ens ålder som också är frånskilda med barn varannan vecka. Man kan träffas och diskutera erfarenheter, det har varit skitkul tycker jag.

Och till sist, vad sker framöver?

– Jag tänker att jag ska försöka skriva någon ny bok. Jag vill gärna skriva en bok som handlar om sex men jag vet inte helt än. Det har varit mycket med flytten så jag vet inte helt vad som är upp och ner än. Men när jag flyttat och kommit i ordning då ska sätta mig och göra en plan.

Vi avslutar samtalet med att Nisse hintar om att han kommer vara med i något nytt program på TV4 under åren. Vad det innebär återstår att se men vi verkar helt klart få se mer av Nisse på kanalen.

FOTO: Instagram/Polaris fakta

Annons