LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Så är Den bästa sommaren-skådisarnas relation till varandra idag

02 apr, 2022 
Den bästa sommaren
Den bästa sommaren gjorde succé år 2000 och belönades med flera priser.
Vad gör skådespelarna idag? Och hur är egentligen deras relation till varandra idag? Nu avslöjar Anastasios Soulis sanningen!
Annons
Anastasios om relationen till "Den bästa sommaren"-skådisarna idagBrand logo
Anastasios om relationen till "Den bästa sommaren"-skådisarna idag

Minns ni Den bästa sommaren? Den klassiska dramakomedin, som hade premiär år 2000, är rejält stjärnspäckad med skådisar som bland andra Kjell Bergqvist, 69, Rebecca Scheja, 33 (från DJ-duon Rebecca och Fiona) Anastasios Soulis, 35, och Cecilia Nilsson, 64.

Filmen vann flera priser och Kjell Bergqvist fick bland annat ta emot en Guldbagge för bästa manliga huvudroll året efter filmen kom ut.

För den som har glömt vad filmen handlar om speglar den två barn från stan som flyttar in hos den stränga begravningsentreprenören Yngve i Molkom. Varken barnen eller Yngve verkar till en början tycka om varandra särskilt mycket. Men sommaren går och en relation växer fram hos såväl sommarbarnen och begravningsentreprenören.

Vad gör skådisarna idag?

Rebecca Scheja, som spelar flickan Annika, har sedan 2010 varit aktiv med sin andra hälft, Fiona FitzPatarick, 36, i DJ-duon Rebecca och Fiona.

Annons

Duon har släppt en hel uppsjö av singlar och tre album, och de är fortfarande aktiva inom musiken. De ska bland annat uppträda på Summerburst 10-årsjubileum i Göteborg i sommar.

Kjell Bergqvist är även han lika aktiv som alltid. Just nu hittar man honom i kriminalserien Bäckström som går att se på TV4.

Anastasios Soulis, mest känd från Johan Falk-filmerna där han spelar Seth Rydells lillebror Felix, har tagit hem flera priser och nomineringar på bland annat Stockholms filmfestival och Guldbaggegalan.

Hur är skådespelarnas relation till varandra idag?

Man undrar ju självklart hur relationerna skådespelarna mellan är så här 22 år senare. När Hänt träffar Anastasios Soulis, som är aktuell i den kommande musikalen The bodyguard, berättar han!

– Jag och Kjelle hörs lite ibland, men nu var det ett tag sedan jag sprang på Rebecka, hon är väl fullt upptagen med Rebecka och Fiona. De är ju väldigt framgångsrika så jag har inte träffat Rebecka på länge. Men Kjelle sprang jag på för något år sedan!, säger han till Hänt.

Han förklarar att de hälsar varandra grattis på födelsedagar, och att det är en sådan typ av relation skådespelarna har till varandra idag.

Den bästa sommaren är ju speciell för att det var den första jag gjorde, säger han också på frågan om vilken roll i hans karriär som ligger honom lite extra varmt om hjärtat.

FOTO: TT/Gunnar Ask, Karin Törnblom/TT

Annons