Relationen mellan Carola Häggkvist och Runar Sögaard idag

Relationen mellan Carola Häggkvist och Runar Sögaard idag – efter skilsmässan

Carola Häggkvist och Runar Sögaard skilde sig 2000 och tillsammans har de sonen Amadeus.
Nu berättar Runar om relationen med Carola idag.

Den folkkära artisten Carola Häggkvist har hållit sig kvar i rampljuset sedan 1983, och har där en självklar plats. Men det är inte bara musiken och karriären som tagit stor plats i Carolas liv genom åren. Familjen har alltid varit viktigt för henne.

I tio år var hon gift med Runar Sögaard, men Carola och Runar skilde sig 2000. Tillsammans med Runar har Carola sonen Amadeus, som idag hunnit bli 22 år. Amadeus var två år när hans föräldrar skilde sig.

Carola är också mamma till Zoe, dottern som hon adopterade 2012.

Runar om relationen till Carola idag

Många år har gått sedan Runar och Carola bestämde sig för att gå skilda vägar, och än idag har de inte försonats med varandra.

– Vi har ingen relation, berättar Runar nu när han gästar Bathina Philipsons podcast.

Han berättar också att han önskar att situationen var annorlunda, att han önskar att han och Carola idag haft en bra relation till varandra. I och med att de delat på vårdnaden om sonen Amadeus har de behövt ha kontakt med varandra, men mer kontakt än nödvändigt har de inte haft.

– När man har barn tillsammans, oavsett om det är med mig eller andra så är det ens förbannade skyldighet att ha en fin relation. En av de bästa sakerna man kan ge till sina barn är att låta de få se omsorg och kärlek för deras mamma. Det tror jag betyder väldigt väldigt mycket för barnen, säger han i podcasten.

”Varit väldigt infekterat”

Bathina undrar varför situationen mellan Carola och Runar ser ut som den gör, och Runar har sina aningar, men främst att de tuffa åren satt djupa spår.

– Det är väldigt svårt att säga, säger han och fortsätter:

– Det har varit väldigt infekterat.

Enligt Runar finns det inte mycket mer från hans håll att göra för att lappa ihop relationen med Carola.

– Det finns ingenting mer att säga. Jag har sagt så mycket, så många gånger genom åren, och bett om förlåtelse för mina misstag och mina dumheter. Man kan alltid be om förlåtelse men man kan aldrig kräva förlåtelse, säger Runar.

FOTO: TT