LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Reinfeldts dotters namn – hemligheten bakom valet

31 maj, 2017 
AvHans Shimoda
LÄS OCKSÅ: Kristin Kaspersens nya svar på kärleksryktet – om Reinfeldt
Annons

Moderaternas tidigare partiledare och statsministern Fredrik Reinfeldt, 51, och hans flickvän Roberta Alenius, 38, fick ju en efterlängtad dotter i början av maj.

– Fredrik och jag har fått en dotter i dag. Hon är 50 centimeter och väger 3,1 kilo. Vi mår alla väldigt bra och är tacksamma för den fina hjälp vi har fått av personalen”, berättade Roberta Alenius för TT.

Nu har underverket fått ett namn. Idag onsdag registrerades Alessia Alenius på parets adress i Vasastan i Stockholm. Dottern fick även namnen Alice Birgitta, och det sistnämnda är en hyllning till Fredriks mamma som heter just det.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Av det kan man utan att gå händelserna i förväg utgå ifrån att paret även planerar bröllop vad det lider.

Alessia är ett italienskt namn och Robertas pappa är italienare så det förklarar valet av namn.

Det var under en skidresa till Alperna i februari 2015 som deras kärleksrelationen bekräftades. Fredrik lät hälsa via Expressen:

– Roberta och jag är arbetskamrater sedan många år. Det har efter hand gått över i djup vänskap. Vart det för oss nu vet jag inte ännu, men Roberta är en fantastisk kvinna.

Deras kärlek var dock ingen nyhet för Hänts läsare. Redan tidigare samma år hade vi skrivit om deras relation och att hon hade blivit suppleant i hans bolag.

Fredrik Reinfeldt var tidigare gift med Filippa Reinfeldt, 49, som han skilde sig från 2013. Paret har tre gemensamma barn.

 

FOTO: Ibl

Annons