Regissörens chock – SVT ändrar schlagern: "Är de inte kloka?"

Melodifestivalen kommer se helt annorlunda ut 2018. Nu avslöjar schlagerchefen förändringarna.

Under torsdagsförmiddagen avslöjade SVT vem som leder Melodifestivalen 2018. Nämligen – David Lindgren!

Samma person som med stor framgång ledde schlagern i fjol, fast då tillsammans med Clara Henry, 23, och Hasse “Kvinnaböske” Andersson, 69. Men skillnaden från i år är att han alltså ska ta hand om hela showen ensam.

– Jag blev så sjukt hedrad faktiskt, det känns skitroligt att köra själv. Det är en megautmaning, sa David i SVT:s direktsändning.

Annons:
Bli fräscht sommarbrun i höstrusket – lyxiga self tan produkter till 20% rabatt med koden ”Idol”

Samtidigt avslöjade Melodifestivalens chef, Anette Helenius, att de tänker förnya schlagern. Förutom att en enda person leder programmet 2018 har de även valt att byta regissör.

– Vi valde att gå utanför vår egen trygghetszon för att se vad som finns där och se var det kan tillföra programmet, säger Anette Helenius.

Ny i rollen som regissör är Sunil Munshi, 45, mest känd som skådespelare från bland annat “Vingar av glas” och tidigare bandkollega till Ola Rapace, 45, i rockbandet Sissy Prozac. Ett val som onekligen kom oväntat även för regissören själv.

– Jag tänkte ”är de inte kloka? Var är dolda kamerorna”’ tänkte jag faktiskt, skrattar han i SVT:s sändning.

Samtidigt som han känner sig smickrad och hedrad tycker han ändå inte att han är helt ologisk på uppdraget. Sunil Munshi nämner att han förutom studier vid scenskolan även pysslat med stand up, turnerat med sitt band i USA .

– Jag tycker jag kvalar in, jag täcker hela kostcirkeln av show.

Han avslöjar även vilka visioner han har för schlagerturnén i början av nästa år.

– Jag tycker om när det är mycket och härligt. Jag vill strössla Melodifestivalen 2018 med vass humor, vass satir, spektakulära dans- och sångnummer, säger han och fortsätter:

– Jag vill hylla Sverige.

LÄS OCKSÅ: Skrällen: Hit kommer Melodifestivalen 2018

LÄS OCKSÅ: Anna Book avslöjar: ”Har gjort två nya skönhetsoperationer”

FOTO: IBL