TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Rebecca Stella i tårar – efter kritikstormen mot uttalandet

30 nov, 2020 
AvLovisa Ström
Rebecca Stella
Rebecca Stella har fått möta en hel del kritik efter sitt svar om det begränsade utbudet av färger på sina concealers.
I podden Rebecca Stella och Vanessa - Livet börjar nu bryter hon nu ut i tårar när hon pratar om sitt uttalande.
– Jag vet att det är självförvållat, säger hon.
Annons
Rebecca Stellas förvandling genom årenBrand logo
Rebecca Stellas förvandling genom åren

Rebecca Stellas egna sminkmärke har den senaste tiden nått stora framgångar, men efter att ha blivit konfronterad för det begränsade utbytet av färger på hennes concealers har hon nu mött stark kritik. Det var i en video på Instagram som hon förklarade för sina följare varför det saknades mörka nyanser av sminkprodukten.

– Det här kanske ingen säger till er, men sanningen är den att mörka färger säljer typ knappt, sa hon då.

Detta väckte en hel del uppståndelse och frågor, och i podcasten Rebecca Stella och Vanessa - Livet börjar nu brister hon nu ut i tårar när hon pratar om det som hänt.

– Jag vill verkligen inte sitta här och gråta och att folk ska tro att jag tycker synd om mig själv för det gör jag inte, säger hon innan hon fortsätter:

– Jag har verkligen varit så arg på mig själv. Jag vet att det är självförvållat och det har krävts mycket energi för att konfrontera mig själv. Jag förstår att många är arga och besvikna och ifrågasättande och inte litar på mig.

Annons

Rebecca Stellas ord om kritiken

Hon är tydlig med att trycka på att det inte är hon som är offret i den här situationen, och att tårarna är en reaktion på besvikelsen hon känner mot sig själv. Hon uttrycker också sin tacksamhet gentemot de som utbildat henne i det här trots att det inte är deras ansvar.

– Jag har haft möten med några av de som har kritiserat mig. Jag har ringt upp de och pratat med de på Facetime och haft timlånga möten. För deras tid kommer jag att donera pengar till den organisation de väljer, för jag vill verkligen visa att jag inte förväntar mig att de ska ta sin tid att prata med mig, säger hon innan hon fortsätter:

– Det är inte upp till people of color att utbilda oss. Jag är extremt tacksam att jag fick tid med tre olika kvinnor som har väldigt mycket kunskap i den frågan, men det är inte upp till de att jag ska lära mig. Det är upp till mig och er andra som lyssnar på det här också att lära er, för jag tror de är jävligt trötta på att behöva lära. Det här är något vi ska kunna veta från början.

Annons

Hon förstår att hon inte heller kan kräva en förlåtelse utan att det är något hon måste förtjäna, och säger att hon framöver kommer göra allt hon kan för att bli bättre i frågan både som företagare och som person.

– Jag vet att ord inte väger så tungt efter att man orsakat skada, utan att det är upp till bevis. Så för mig är det här ett startskott för något större som jag vill jobba långsiktigt med. Jag vet att det är viktigt att jag uppdaterar mitt tänk och att det verkligen genomsyrar hela verksamheten och produkterna så det inte blir på låtsas.

Annons