TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Rapparen Adaam i polisdrama – stoppades från Lollapalooza

05 jul, 2022 
ADAAM, LOLLA PALOOZA
Rapparen Adaam greps av polis bara minuter innan han skulle upp på scen i helgens stora festival Lollapalooza. Nu berättar han om sorgen över den missade spelningen.
– De hade ingen rätt att göra så, säger rapparen.
Annons
Rapparen ADAAM om galan: ”Ser fram emot att vinna”Brand logo
Rapparen ADAAM om galan: ”Ser fram emot att vinna”

I helgen gick en av Sveriges största festivaler av stapeln och flera världsartister var på plats i Stockholm. Bland andra kunde vi se artister som Post Malone, Måneskin, Imagine Dragons och Benjamin Ingrosso göra succé på scenen.

En artist som däremot missade sin spelning helt och hållet är rapparen Adam Jakobsson, 19, mer känd under artistnamnet Adaam. Bara tio minuter innan han skulle upp på scen greps han av polis och den stora festivaldrömmen var plötsligt ett minne blott för rapparen.

Adaam har haft flera stora låtar genom åren och bland annat har han gjort ett hyllat artistsamarbete med Einár från i fjol med låten Dansa. Under våren har hans låt Fakka ur toppat listorna på Spotify.

Och i fredags på Lollapalooza skulle artisten ta nästa steg i karriären och uppträda i freestyletävlingen Ord mot ord. Så blev det inte, istället fick han tillbringa natten på en polisstation.

Annons

Fördes bort av polis – 10 minuter före spelning

Enligt Adaam själv var polisingripandet på Lollapalooza oprovocerat. För SVT berättar han att han stod backstage tio minuter innan konserten, när han kände att det luktade cannabis.

– Det var inte bara vi där, det var minst 40 personer från olika team. Av alla som var där pekade polisen på oss, säger Adaam till SVT och fortsätter:

– Jag sa att jag ska uppträda om tio minuter. Det här är en dröm för många artister. Det är inte som att vi är där och skojar. Vi skulle inte kasta bort den chansen genom att göra något dumt.

Enligt Adaam ska han ha blivit bortförd av polisen omedelbart och missade därmed sin spelning. Stockholmspolisen vill inte kommentera ärendet.

FOTO: WALLSKOG EMMA/Aftonbladet, Rob Schoenbaum

Annons