LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Rania Shemoun Olsson om sjukdomsbeskedet – kollapsade innan sändning

06 jul, 2023 
Johanna Talamo
Rania Shemoun Olsson har varit programledare i Nyhetsmorgon sedan 2022. Innan har vi sett henne som nyhetsankare i TV.
För tre år sedan kollapsade Rania strax innan sändning – nu talar hon ut om sjukdomen och hur hälsan ser ut idag.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Rania Shemoun Olsson och Thomas Ritters ord om varför de tackade ja till NyhetsmorgonBrand logo
Rania Shemoun Olsson och Thomas Ritters ord om varför de tackade ja till Nyhetsmorgon

Rania Shemoun Olsson är aktuell som en av programledarna för det populära morgonprogrammet Nyhetsmorgon. Innan debuten i Nyhetsmorgon syntes hon oftast som nyhetsankare på TV4.

Rania Shemoun Olsson kollapsade innan sändning

År 2020 drabbades Rania av en otäck yrselattack strax innan hon skulle gå ut i sändning på TV4. Hon beskrev då hemska upplevelsen på sin Instagram:

”I lördags drabbades jag av en hemsk yrselattack. Jag segnade ner på redaktionsgolvet. Det här var ca 10 min före 8-sändningen. Ja det var dramatiskt bakom kulisserna, tänk paniken! Och ja, jag hann tänka ”vem ska köra sändningen?!” Lyckligtvis hade jag omtänksamma och oerhört hjälpsamma kollegor runt mig som kom till undsättning och som också täckte för mig, skrev hon då på sin Instagram.

Efter händelsen uppsökte Rania läkare som kunde bekräfta att hon drabbats av en sjukdom i innerörat som kännetecknas av yrselanfall, tryckkänsla, tinnitus och varierande hörselnedsättning. Sjukdomen går vid namnet Menières sjukdom.

Rania Shemoun Olsson om hälsan idag – nu berättar hon

I en ny intervju med Aftonbladet talar nu Rania ut om händelsen, hon beskriver att hon vid tillfället drabbades av en panikångestattack vilket också är ett symptom på sjukdomen. Hon berättar även att hon kände att livet var slut då hon efter sjukdomsbeskedet återigen drabbades av yrselanfall.

Annons

– Läkaren kom fram till att det var Ménières sjukdom. Jag visste inte vad det var, men det visade sig att jag hade det. Man kan få tinnitus, nedsatt hörsel, lock för öronen, illamående och yrsel, säger hon till Aftonbladet och fortsätter,

– Jag fick yrsel två gånger till tätt efter det där och då kände jag att livet var slut. Vissa som har sjukdomen kan inte leva normalt. De kan inte handla, åka tunnelbana utan det är kaputt.

Rania berättar också att hon därefter fick stöd av sina chefer på TV4 och hjälp med att trappa ned arbetstiden, vilket har bidragit till en positiv effekt. Efter händelsen så var hon dock konstant rädd för att det skulle ske igen.

– Jag hade de här tre attackerna och jag var hela tiden rädd att jag skulle få fler. Först var jag sjukskriven i en och en halv månad, sedan lade mina chefer upp en plan och jag gick ned i arbetstid. Efter det har det, peppar peppar, inte kommit några fler attacker. Jag får lite tinnitus då och då, men det tar jag som ett tecken på att det är läge att trappa ned, sade hon till Aftonbladet.

Foto: CHARLOTTE BRUNZELL/ALL OVER PRESS

Annons