LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Rania Shemoun Olsson försvinner från Nyhetsmorgon: ”Sista femte dagen”

01 jul, 2023 
Johanna Talamo
rania thomas
Rania Shemoun Olsson har varit programledare i Nyhetsmorgon sedan 2022 och innan har vi sett henne som nyhetsankare i TV4.
Men nu meddelar programledaren att det dröjer innan tittarna får se henne i tv-rutan igen!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Rania Shemoun Olsson och Thomas Ritters ord om varför de tackade ja till NyhetsmorgonBrand logo
Rania Shemoun Olsson och Thomas Ritters ord om varför de tackade ja till Nyhetsmorgon

Rania Shemoun Olsson, 48 känner vi igen som nyhetsuppläsare och programledare för Nyhetsmorgon.

Hon lever tillsammans med maken Mattias och deras två barn.

Rania och Thomas om att arbeta på Nyhetsmorgon

Rania och kollegan Thomas Ritters gick på som programledare för det folkkära tv-programmet år 2022. De båda hade arbetat på TV4 sedan en tid tillbaka och var därmed inga nya ansikten för tittarna.

I samband med det nya uppdraget så uttryckte Rania i en intervju att den nya rollen kändes bra.

– Det känns jättefint och bra. Men jag tog ett snack med familjen innan jag tackade ja. Det här innebär att jag ska gå upp tidigt igen och göra det på heltid och det påverkar allas liv. Barnen har vant sig vid att jag jobbar sent med Ekonominyheterna och att de kan vara hemma och härja fritt. Men familjen står bakom mitt beslut, sade Rania till Aftonbladet.

Nyligen gick Nyhetsmorgon ut med de nya sändningstiderna för sommaren 2023. I en intervju med Hänt förklarade då även Thomas Ritter hur han upplever arbetstiderna som programledare:

Annons

– Det känns bra men jag vet inte om man någonsin vänjer sig vid arbetstiderna. Eller det funkar bra, på något sätt så vänjer man väl sig vid det ändå. Man blir väldigt trött i perioder men man jobbar ju oftast inte mer än två pass på rad så det går ganska bra

Rania går på semester – försvinner från Nyhetsmorgon

Trots tidiga mornar och mycket arbete verkar Rania trivas i rollen som programledare för Nyhetsmorgon. Nu försvinner hon dock en period från tv-rutan och anledningen bakom detta avslöjar hon i ett inlägg på sin Instagram-story.

”Sista femte dagen! Sen SEMESTER!”, skriver hon.

Vilket även bekräftas på Nyhetsmorgons Instagramsida:

”Nu tackar det här semestergänget för sig! Rania, Thomas och Ali ska äntligen få slappa....”, skriver Nyhetsmorgon på Instagram.

Det är alltså dags för Rania och kollegorna att få avnjuta en välförtjänt och förmodligen välbehövlig ledighet. Vi önskar er alla en härlig semester!

FOTO: Charlotte Brunzell/TT

Annons