Norska netflix-serien Ragnarök – blir det en säsong 3?

Ragnarok

Det är snart två år sedan som inspelningarna av norska Netflix-serien Ragnarök drog igång. Sedan dess har både första och andra säsongen släppts. Men hur blir det egentligen med en tredje säsong? Hänt reder ut!

Ragnarök är den norska fantasy-dramaserien som fångat stort intresse bland svenska folket. Serien är inspirerad av en nordisk mytologi och hade premiär på Netflix den 31 januari 2020.

Sedan dess har mycket hunnit hända, serien har nämligen fått en andra säsong som släpptes på streamingtjänsten i maj 2021. Ragnarök är den tredje norskspråkiga tv-serien på Netflix, tidigare har serierna Hem till jul och Lilyhammer släppts på streamingtjänsten.

Serien Ragnarök handlar om ett gäng ungdomar som befinner sig i den fiktiva norska staden Odda. Staden drabbas av klimatförändringar och industriella föroreningar som orsakas av fabriken Jutul Industries A/S, som ägs av familjen Jutul. Familjen Jutul är jättar och kan endast besegras av guden Tor, en makt som en tonårspojke i staden råkar besitta.

ORO! Kritiken mot Sannas klädval i tv-rutan

Skådespelarna i Ragnarök – därför känner du igen dem

Skådespelarna som ligger bakom ungdomsgänget består av David Stakston, Jonas Strand Gravli, Theresa Frostad Eggesbø, Herman Tømmeraas och Emma Bones.

David Stakston och Herman Tømmeraas kan man kanske känna igen från någonstans. Sanningen är att de är kända från tidigare, närmare bestämt från deras medverkan i succéserien Skam. I Skam spelade de rollerna som Magnus Fossbakken och Christoffer ”PenetratorChris” Schistad. Även Jonas Strand Gravli är ett känt ansikte, han var nämligen med i Netflix originalfilm 22 july.

Nu när den andra säsongen släppts på Netflix är det många som undrar: kommer det bli ytterligare en säsong? Och ja, eftersom handlingen minst sagt är i full gång så menar experter nu att det är högst troligt att det snart kommer en tredje säsong.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Därför blir det en tredje säsong av Ragnarök

Just nu finns det dock ingen info om när den tredje säsongen släpps på Netflix. Men med tanke på att coronapandemin orsakade förseningar för säsong 2 så är det inte särskilt konstigt om även säsong 3 blir försenat.

Enligt Screenrant är det mest troliga att det dröjer minst ett år tills vi får se en tredje säsong av Ragnarök, det vill säga andra halvan av 2022. Däremot kan man hoppas att det går snabbare nu när coronarestriktionerna lättar mer och mer.

Inspelningarna av Ragnarök säsong 3 borde kunna dra igång relativt snart, och precis som tidigare säsonger kommer den nya säsongen av Ragnarök bestå av sex avsnitt och alla original-skådisar bör återkomma.

LÄS OCKSÅ: NYTT Netflix-serien Virgin River – allt om säsong 3

LÄS OCKSÅ: QUIZ: Har du hängt med i veckans nöjesnyheter?

FOTO: TT

SENASTE NYTT!