Prinsparets nya bild på Gabriel och Alexander – följarna jublar

26 jun, 2020 
Gabriel, Alexander, Sofia och Carl Philip.
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia vill visa att det går jättebra att semestra hemma i Sverige.
Det gör det bland annat med en ny bild på Instagram. Och som modeller fick sönerna Gabriel och Alexander stå – till följarnas stora förtjusning.
Annons
Nya bilden på Gabriel och Alexander får svenksa folket att jubla
Nya bilden på Gabriel och Alexander får svenksa folket att jubla

På grund av den rådande situationen har många valt eller tvingats till att ställa in sina resplaner för sommaren. Istället blir det för många en semester som firas i Sverige. Så verkar det i alla fal bli för prins Carl Philip och prinsessan Sofia om man ska tro parets senaste Instagraminlägg.

Hänt har tidigare skrivit om att prinsparet hoppats kunna njuta av deras något friare roller efter att kung Carl XVI Gustaf gjort stora förändringar inom kungahuset. De förändringarna betyder bland annat att Carl Philips och Sofias söner, prinsarna Gabriel och Alexander inte längre kommer tillhöra det kungliga huset och inte heller ha ställningen som kungliga högheter. Detsamma gäller för prins Nicolas och prinsessorna Leonore och Adrienne.

Om det har Sofia tidigare sagt att förändringarna innebär större möjligheter för familjen.

– Vi kan flytta utomlands om vi vill, precis som Madeleine och Chris har gjort med sina barn. De kan gå skolgången där utan närmare tankar på det, sa hon i en intervju med Jesper Börjesson i TV4.

Annons

Avslöjar planerna

Men så har det alltså inte blivit. Istället för en utomlandsflytt har prinsparet stannat kvar i Sverige och ryckt in för att stötta landet under coronakrisen. Carl Philip började arbeta på Försvarsmaktens högkvarter vid insatsledningens operativa ledningscentral. Sofia hoppade in i vården för att som extraresurs assistera läkarna och sjuksköterskorna på Sophiahemmet, privatsjukhuset som hon är hedersordförande för.

Det har också varit märkligt tyst från Carl Philip och Sofia, som ju annars brukar synas i offentligheten. Det har väckt frågor om vad prinsen och prinsessan egentligen ska göra framöver. Nu har svaret kommit!

För i ett nytt inlägg på Instagram avslöjar de sina planer för sommaren.

Eftersom många stannar hemma i år och upptäcker Sverige på nära håll så kommer vi här på Instagram att dela med oss av några av våra smultronställen där vi befinner oss i sommar”, skriver de och fortsätter:

Annons

Detta för att visa att vårt vackra land har fantastiska möjligheter för en kul, härlig och aktivitetsfylld hemester.

Fina bilden på sönerna

I inlägget får följarna också se en sprillans ny bild på Gabriel och Alexander. De sitter på en korg framför en gärdsgård och ser ut att njuta av den fina sommardagen. Bilden är tagen någonstans i Södermanland, som Alexander är hertig för.

Och prinsparets följare verkar glada av att få se en ny bild på pojkarna.

Verkligen en kopia av var och en av er. Fina killar!”, skriver en person.

Fin bild på rara små pojkar”, skriver en annan, samtidigt som initiativet hyllas.

Så fina killar. Så kul då kan vi få lite tips.

Då vet vi alltså vad Carl Philip och Sofia har för planer den närmsta tiden: Att semestra hemma i vackra sommar-Sverige.

Bild: Karin Törnblom/TT, Instagram

Annons