LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Prinsessan Madeleines tunga bakslag – drömmen går i kras

11 feb, 2015 
Hänt
Prinsessan Madeleines dröm går i kras. Det blir ingen flytt till Djurgården och villa Parkudden.
Annons

Det går onekligen sådär för Madeleine just nu. Den gravida prinsessan mötte massiv kritik under sitt officiella besök i Gävle härom veckan eftersom hon knappt sa ett ljud under besöket. Högst olämpligt menade många, däribland Sveriges Radios regionala chef Leif Eriksson och Hänts bloggare Hans och Anna Shimoda.

Nu kommer nästa bakslag. Madeleines drömboende på Djurgården i Stockholm, pompösa Villa Parkudden, blir lyxlägenheter. Madeleine har vid flera tillfällen uttryckt en stor önskan att bo där.

– Men det är 900 kvadratmeter och absolut inte ett boende om vi inte bor på heltid i Sverige, sa hon tidigare till Expressen.

Madeleines dröm går i kras. Foto: Stella Pictures
Madeleines dröm går i kras. Foto: Stella Pictures

Det verkar med andra ord som om hon, maken Chris O’Neill och lilla Leonore snällt får stanna i Hovstallet på Östermalm ett tag till – något som knappast är ett drömscenario för den växande familjen som nyligen meddelade att de bosätter sig i Stockholm permanent.

Annons

– Det pågår en renovering av Parkudden och vi är klara med fasad och tak. Under våren kommer det ske en inre renovering av Parkudden. Som planeringen ser ut just nu kan det bli upp till sex lägenheter i huset, säger Gunnar Holmgren som ansvarar för villan till Expressen.

Men beslutet är knappast hans, utan Madeleines pappa kung Carl XVI Gustaf. Ett märkligt beslut kan tyckas eftersom villan ligger centralt och fungerar väl ur säkerhetssynpunkt. Dessutom kommer prins Carl Philip och Sofia Hellqvist bo ett stenkast därifrån. De ska ju flytta in i prinsessan Lilians och prins Bertils Villa Solbacken efter bröllopet i sommar.

MER MÅSTELÄSNING:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons