Prinsessan Madeleines och Chris O’Neills okända skatteskulder

I december flyttade prinsessan Madeleine och Chris O’Neill till Sverige med sin lilla dotter Leonore. Bakom sig lämnade de New York och skatteskulder på över 350 000 kronor. Nu har en dom utfärdats mot O’Neill.

För snart två år sedan köpte prinsessan Madeleine, 32, och Chris O’Neill, 40, en lägenhet i New York. Men någon fastighetsskatt på bostaden har de hittills inte betalat och nu har skulden vuxit till runt 15 000 kronor.

– Det finns ingen anledning till att inte betala sin fastighetsskatt, men när det handlar om så lite pengar låter det mest som att någon har glömt bort det, säger skatteexperten och revisorn Gary Jakalow till Expressen.

Foto: IBL

Chris och Madde har hamnat i blåsväder. Foto: IBL

Dock slutar inte makarnas skatteskuld där. Förutom lyan i det stora äpplet står Chris bolag, Bahama Beach Holdings LLC, som ägare till ett sommarhus i Florida – som även det har skatteskulder. Efter räntor och avgifter uppgår nu summan till över 264 000 kronor. Till det tillkommer 9 000 kronor, en avgift för skolor och andra samhällsfunktioner i delstaten.

Gary påpekar dock att den här skulden inte belastar prinsessgemålen personligen.

– Det är därför man skaffar sig LLC-företag – du är på så vis inte ansvarig för något utanför själva verksamheten.

Den 8 december i fjol utfärdades en dom, en så kallad ”warrant”, i New York mot O’Neill, på en tredje skatteskuld. Och från den kan han inte ta skydd bakom företaget.

Enligt Expressen gäller domen obetald skatt från 2010 på 65 000 kronor.

– En warrant är en dom som gör en individs finansiella tillgångar till en panträtt. Det gör att vi kan utmäta tillgångar och lägga beslag på inkomst, meddelar Geoffrey Gloak, talesperson för skattemyndigheten, till tidningen.

Hovet har inte kommenterat Chris O’Neills privata affärer.

Missa inte detta:

Du har gjort fel hela ditt liv – så här gör du den ultimata ostmackan

11 bilder som togs i precis rätt ögonblick

15 bevis på att kängurur kan vara riktiga svin

24 plågor som alla med högklackat garanterat känner igen sig i

37 tatueringar som ingen borde vilja ha

Senaste nytt