Prinsessan Madeleines ord om tuffa kampen

Prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine har sedan länge arbetat hårt vid sin mamma drottnings Silvias sida för att stoppa sexuella övergrepp mot barn världen över.
Trots att prinsessan själv bor i USA och nu hotas av både såväl isolering som coronavirusets snabba framfart väljer hon nu att återigen lyfta ämnet – något som hyllas av hennes följare.

Cornavirusets snabba spridning över världen drabbar alla. Fattiga, rika eller kungliga. I de svenska slotten sitter kungen och drottningen isolerade från omvärlden och i Florida befinner sig prinsessan Madeleine tillsammans med maken Chris O’Neil och barnen Adrienne, 2, Leonore, 6, och Nicolas, 4. Det var ett par veckor sedan USA:s president valde att stänga USA:s gränser och gjorde det därmed omöjligt för vår svenska prinsessa att ta sig hem till resten av familjen i Sverige.

Det var bara någon månad sedan som prinsessan Madeleine drabbades av ett inbrott i sitt hem och kort därefter valde familjen att flytta från bostaden. Nu lever hon tillsammans med sin familj i en 600 kvadratmeters tvåvåningsvilla med 15 rum, gym och pool.

Barnens röst

Trots att sjukdomen påverkat prinsessans liv väljer hon att på sin Instagram lyfta de riskgrupper som Folkhälsomyndigheten pekat ut som särskilt utsatta.

”Coronaviruset påverkar just nu oss alla. Jag vill skicka en särskild hälsning till alla barn i Min Stora Dags målgrupp. Jag vet att många av er just nu har det extra tufft när ni måste stanna hemma på grund av ökad smittorisk och infektionskänslighet”, har prinsessan tidigare skrivit på Instagram och uppmanar alla att tvätta händerna.

Men det är inte bara rädslan för att bli sjuk som viruset för med sig. Sjukdomen har slagit ut många av samhällets viktiga funktioner och även här är det vissa grupper i samhället som drabbas hårdare.

“Just nu tänker jag på alla barn runt om i världen och framför allt de som påverkas av Covid-19. Enligt Polisen ökar nu internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn.”, skriver prinsessan i ett nytt inlägg på Instagram och lyfter återigen upp vikten av att alla tar sitt ansvar för att stoppa smittspridningen:

“Precis som att handtvätt hjälper till att förhindra spridningen av Corona, så är vuxna avgörande för att förhindra våld och sexuella övergrepp mot barn, på och utanför nätet. Just nu är du som vuxen viktigare än någonsin, både för dina egna barn och andras.”. 

Hyllas av följarna

Prinsessans engagemang för barnen som hon och drottning Silvia kämpat för sedan länge genom organisationen Childhood, hyllas nu av hennes följare.

“Det här är ett så otroligt viktigt meddelande. Jag älskar dig”, skriver en i prinsessans kommentarsfält medan en annan skriver:

“Tack prinsessan Madeleine för att du kliver fram och ger en en röst för våra barn”.