Prins Alexander gillar pappa Carl Philips racerbil

Sommar i racerfart. Motorprinsen Carl Philip har nu Sofia och sonen Alexander som stöd vid tävlingsbanan.

Sommaren går fort fast man njuter av den. För Carl Philip, 37, har den gått i racerfart och det kan nog Sofia, 31, intyga. Som den motorprins han är har han sett till att sommarens familjeutflykter som av en händelse varit i nära anslutning till racingaktiviteter. Som Carl Philip Bernadotte tävlar prinsen i STCC, Scandinavian Tour Car Championship, det svenska standardvagnsmästerskapet. Han tävlar sedan 2013 för stallet Polestar Cyan Racing och har nummer 13 på sin Volvo S60.

Prins Carl Philip gillar farten.

När Carl Philip och Sofia var i Båstad med lille Alexander, fyra månader, passade han på att åka till närliggande Laholm och dess gokartbana. Någon vecka senare var han i Lidköping för att vid kartingtävlingarna Lidköping Open dela ut Prins Philips Racing Pokal, ett pris som instiftades på prinsens initiativ 2013. Sofia syns allt oftare vid sidan av banan då maken Carl Philip tränar och tävlar. Senast för någon vecka sedan då det var dags för STCC Kanonloppet på Gelleråsen i Karlskoga. Där satt Sofia med lilla Alexander i bärsele och rejäla hörselskydd. Även Sofias mamma Marie Hellqvist var på plats.

Prins Alexander håller koll på pappa Carl Philip tillsammans med Sofia och hennes mamma Marie Hellqvist.

De fick se Carl Philip både snurra runt på banan och råka ut för krossad bakruta i första heatet. I det andra gick det mycket bättre, då kom han sjua.

Lille Alexander tycktes njuta av pappas framfart på banan. Månne döljer sig här en ny motorprins? Motorintresset har Carl Philip ärvt dels från pappa kungens farbror prins Bertil, som var den första kungliga medlemmen med epitet “Motorprinsen”.

Prins Carl Philip tävlar för stallet Polestar Cyan Racing och kör en Volvo S60.

Även kungen är erkänt motorintresserad och är Carl Philips största fan. Inte alla i familjen är lika entusiastiska över Carl Philips intresse har han berättat för SVT Sport:

– Det är blandade känslor i familjen. Det är vissa som tycker att det är jättekul och som gärna hade tagit min plats i bilen. Sen finns det några som är lite oroliga. Jag tänker på mamma så klart. Men de ser att jag har kul, berättade han för SVT.

Prinsessan Sofia och Prins Alexander var en heldag på banan.

Nästa tävling blir på hemmaplan, 2- 3 september då Åbro Race avgörs på Solvalla. Då gäller det kanske att hålla igen i kurvorna. Helgen därpå den 9 september är det nämligen dags för sommarens höjdpunkt – prins Alexanders dop i Drottningholms slottskyrka.

Foto: Stella, IBL

Senaste nytt