LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Pontus Lindman är vinnare av Talang 2023

17 mar, 2023 
Jonna Lawaetz
Talang 2023 jury
Det har varit final av Talang 2023 och nu står det klart vem som är Sveriges nästa talang.
Det blev tillslut Pontus Lindman som kammade hem vinsten i tävlingen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Pär Lernström i tårar efter det starka framträdandetBrand logo
Pär Lernström i tårar efter det starka framträdandet

Talang 2023 var den 13:onde säsongen av underhållningsprogrammet. Genom åren har vi fått följa alla möjliga deltagare visar upp sina olika talanger i hopp om att imponera på juryn.

Juryn i år består av Johanna Nordström, Helena Bergstöm och Viktor Norén, tillsammans med den fjärde jurymedlemmen David Batra, som nu gör sin sjunde säsong i Talang. I vanlig ordning var det programledaren Pär Lernström som ledde tittarna genom denna säsong.

Vem vann Talang 2023?

Det var en händelserik och spännande final som gick av stapeln när de nio finalisterna klev upp på scenen för att framföra sitt sista nummer. Fyra av finalens deltagare imponerade på juryn med sin sångröst, Andreas Aleman, 47, Wilhelm "Wille" Åkerlind, 11, Noor Al Jabiri, 18 och Jennifer Aoun, 13.

Annons

Utöver dessa sångnumren har vi fått följa svärdslukaren Dan Meyer, 64, dansgruppen Children of Ukraine, magikern Pontus Lindman, 27, matte-geniet Samet Yüce, 15, samt akrobaterna och tillika mamma och dotter, Madeleine, 31, och Helena, 7.

Efter en otroligt spännande första omröstning var det Samet, Pontus och Jennifer som röstades fram till topp tre.

Men den som tillslut vann folkets hjärtan och blev framröstad till Sveriges nya Talang 2023, var magikern Pontus Lindman som trollade sig till en vinst i tävlingen.

FOTO: TV4

Annons