LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Pluras tunga erkännande: ”Inte så lång tid kvar att leva”

30 maj, 2022 
Sofia Sundqvist
Plura

Plura, 69, är en folkkär artist bland svenska folket. Nu berättar han om sina tankar inför döden och vad han inte vill missa med framtiden.

Annons
Allt om Plura JohnssonBrand logo
Allt om Plura Johnsson

Per ”Plura” Jonsson, 69, är förutom artist även författare och programledare, och en väldigt folkkär sådan. Vi har i många år sett han som frontfigur i bandet Eldkvarn, och har också varit med i Så mycket bättre två gånger. Den första gången vi såg han i succéprogrammet var dessutom absolut första säsongen som det sändes.

Även sommaren 2020 var han åter igen i aktuell programmet, och skapade med andra artister nya versioner av varandras låtar. Det blev en succésäsong tillsammans med bland annat Benjamin Ingrosso, 24, Newkid, 31, Tommy Körberg, 73, och Lisa Nilsson, 51.

Pluras stora livsstilsförändring

Artisten har varit öppen med att han genom sitt liv inte haft den allra hälsosammaste livsstilen. Men han har senare tänkt om och dragit ner på vissa osunda vanor.

Annons

Han har tidigare berättat till Aftonbladet hur han bland annat börjat att träna tre dagar i veckan och köra cardio.

– Jag gillar ju mat, alkohol och tobak. Allt annat har jag slutat med, säger Plura och fortsätter:

– Jag gör det här för att må bättre och orka med. Att stå på scen med Eldkvarn är ganska fysiskt.

Tunga erkännandet

Nu berättar Plura om sina tankar inför döden. I det senaste avsnittet av Fördomspodden gästar artisten. Där pratar de bland annat om framtiden, tankarna på döden och vad han inte vill missa med framtiden.

– Döden har jag nog tänkt på tidigare, säger Plura i podden.

– Tänker du mycket på den nu? Frågar programledare Emil Persson.

– Ja, jag gör det. Det är åldern, säger Plura.

Programledaren frågar då vad han tänker på, varpå artisten berättar:

– Jadu, man tänker liksom på att man inte har så lång tid kvar att leva, säger han och fortsätter sedan med att berätta om saker som känns irriterande att missa med framtiden:

– Vissa så här byggprojekt man skulle vilja se, uppfinningar som kommer att komma om 25-50 år. Det är lite tråkigt att man missar dom.

FOTO: TV4

Annons