LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Plura Jonssons ursäkt i TV – efter missen i Så mycket bättre

12 dec, 2020 
AvLovisa Ström
Plura Jonsson Så mycket bättre
I lördagens avsnitt av Så mycket bättre ska Plura Jonsson tolka en av Jakob Hellmans låtar, men precis innan han ska upp på scen gör han en lite pinsam miss.
– Förlåt, säger han sen.
Annons
Så träffades Jakob Hellman och Karolina HellmanBrand logo
Så träffades Jakob Hellman och Karolina Hellman

Årets säsong av succéprogrammet Så mycket bättre börjar snart lida mot sitt slut, och under hösten har tittarna fått ta del av flera fantastiska tolkningar från landets mest uppskattade artister. En av de som kommit in nu mot slutet är den populära sångaren Jakob Hellman, och under sin tid i programmet har han berört många med sin röst och unika personlighet.

Jakob släppte debutalbumet ...och stora havet år 1989 och efter det tog det fart. Snabbt blev han en av Sveriges populäraste artister och albumet har dessutom blivit framröstad till ”den bästa svenska skivan någonsin”. Men något andra album blev det aldrig för Jacob, och enligt honom själv är anledningen till det komplex.

En annan artist som också är med i årets säsong av programmet är legendaren Plura Jonsson. De flesta känner igen honom från bandet Eldkvarn och efter en minst sagt framgångsrik karriär kan han idag titulera sig som både låtskrivare, sångare, gitarrist och författare.

Annons

När kvällen börjar lida mot sitt slut tar Plura plötsligt ton. Han ska nämligen tolka en av Jakobs låtar.

– Då ska jag sjunga igen. Jag ska tolka Jakob Hellman i en låt som han inte skrivit, utan jag ska tolka din instats i den låten. Eller hela den låten helt enkelt. Vet du vilken det är?, frågar han Jakob varpå han svarar:

– Jag har ju bara spelat in ett fåtal låtar och tar man de jag inte skrivit själv blir det ännu färre.

Pluras ursäkt i Så mycket bättre

Han ger sig sedan på en gissning men som visar sig vara fel, så Plura bestämmer sig istället för att ge honom svaret.

– Det är Tusen tårar härifrån, säger han.

Men efter att Ana Diaz ber honom upprepa låtens titel kommer han på sig själv. Den heter nämligen inte Tusen tårar härifrån utan Tusen dagar härifrån.

– Ja, juste förlåt, säger han då efter att han rättat sitt misstag.

Pluras miss med Helena Sjöholm

Men det är inte den första missen Plura har gjort i programmet. Förra veckan tog han även fel på en av Sveriges mest kända sångerskor. Det var när Kristina från Duvemåla-artisten Helen Sjöholm gjorde entré i huset som han till Tove Styrke sa:

– Är det Titti som kommer nu? Heter hon inte Titti Sjöholm?

Annons