TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Kristian Luuk om ändringen i På spåret: Momentet plockas bort

25 nov, 2021 
https://image.hant.se/image-7655263?imageId=7655263&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=87.5&x=0&y=0
Johanna Alm
Kristian Luuk och Fredrik Lindström
På spåret är ett frågesportsprogram där det lag som helt enkelt kan mest vinner.
Det är ett av Sveriges mest uppskattade program med många trogna tittare.
Nu berättar programledaren Kristian Luuk om den plötsliga ändringen i succéprogrammet.
Annons
Idol-Amena om att få uppträda på SVT:s gala Världens barn: "trodde aldrig"Brand logo
Idol-Amena om att få uppträda på SVT:s gala Världens barn: "trodde aldrig"

På fredag är det äntligen dags för säsongsstarten av långköraren På spåret. I vanlig ordning är det Kristian Luuk som är programledare tillsammans med populärhistorikern Fredrik Lindström, som agerar domare.

Men nu avslöjar Kristian Luuk att ett av momenten i underhållningsprogrammet ska plockas bort och helt enkelt ersättas av ett annat.

Alla tävlande par och husband i På spåret 2021

På spåret har sänts på SVT sedan 1987 och har kommit att bli ett av Sveriges mest populära underhållningsprogram.

Från början var det Ingvar Oldsberg, 76, som ledde På spåret innan Kristian Luuk och Fredrik Lindström tillslut tog över rodret år 2009.

Varje år är det minst sagt välkända gäster som är med och i tävlar i programmet, och i år ser det inte annorlunda ut.

I årets säsong kommer vi bland annat se Carina Bergfeldt, Marcus Oscarsson, Farah Abadi och Johan Glans. Även Jason ”Timbuktu” Diakité och Marcus Samuelsson kommer att dyka upp i tv-rutan när På spåret sätter igång igen.

Annons

Men det är inte bara de tävlande paren som spelar stor roll i programmet, utan musiken har också satt sin prägel tävlingen. I år är det Sven Ingvars, Sara Parkmans orkester, Sahara Hotnights och Vargas & Lagola som kommer att stå för musikunderhållningen.

Plötsliga ändringen i På spåret – momentet plockas bort

På spåret har många trogna tittare kan det vara känsligt att förändra vissa moment. När Augustifamiljen, som var programmets tidigare husband, gjorde om några toner och bytte tonart i en låt kom det direkt 100 mejl med upprörda tv-tittare som frågade vad de höll på med - något som Kristian har berättat tidigare.

Men trots det är förändringar exakt det SVT kommer att göra i år.

För TT har nämligen Kristian nu avslöjat att ett moment kommer att plockas bort ur tävlingen och ersättas av ett annat, något som Aftonbladet tidigare rapporterat om.

Det moment som införs heter Närmast vinner, vilket kommer gå ut på att lagen får se en händelse på film och sedan pricka in på en karta var händelsen utspelas.

Annons

– Det görs med hjälp av raffinerad teknik från SVT:s grafiska avdelning i Växjö där man kan zooma sig ned på några hundra meters avstånd om det skulle behövas. Vi delar ut tre poäng till den som är närmast, berättade Kristian.

Men det moment som försvinner är årtalsfrågan. För TT berättade programledaren om beslutet och säger att han är medveten om att tittarna kommer att ha åsikter om det.

– En del kommer säkert att tycka att det är fruktansvärt att vi tagit bort årtalsfrågan, sa han då.

FOTO: WIXTRÖM PETER/Aftonbladet, SVT Play

Annons