LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Hustrun bryter upp helt ett år efter Börje Salmings död: “Blir värre och värre”

14 nov, 2023 
Hockeyikonen Börje Salming gick bort den 24 november i fjol.
Nu talar Pia Salming ut om sorgen efter sin kära Börje och även om flytten från deras hem.
– Vad ska jag gå hem till? Jag har ju liksom ingenting, säger hon till Expressen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Bianca Salmings kärlek ”Rekommenderar inte hockeyspelare”Brand logo
Bianca Salmings kärlek ”Rekommenderar inte hockeyspelare”

Hockeyikonen Börje Salming gick bort förra året i sviterna av nervsjukdomen ALS. Det var inte förrän i augusti samma år som han pratade om sjukdomen offentligt för första gången – tre månader senare var han död. 71 år gammal.

Dottern Bianca Salming har tidigare berättat i sitt sommarprat om den tragiska och fruktansvärda dagen då pappa Börje berättade för henne och hennes mamma Katarina Pettersson om att han var allvarligt sjuk.

– Han hade suttit själv hos läkaren och fått beskedet att det antagligen var ALS han hade. Pappa var i chock när han kom. Ledsen. Hade det bara varit han och jag hade han nog inte gråtit – pappa ville inte oroa mig i onödan. Men när mamma kramade om honom så kom tårarna. Vi grät. Trots att vi inte visste. Vi visste inte över huvud taget hur jävla vidrigt allt skulle bli, sa hon i Sommar i P1.

Pia Salming om sorgen efter Börje Salming

Nu har det snart gått ett år sedan Börjes bortgång och kärleken Pia Salming talar nu ut om sorgearbetet under tiden som gått. Även om flytten från deras gemensamma hem.

Annons

Pia arbetar på polisen och hon har funderat på att gå ned i tid för att orka med tillvaron. Vissa dagar funkar det att jobba längre perioder medan andra dagar är tuffare.

– Just nu har jag haft en ganska jobbig period ett tag. Jag visste att jag skulle vara ledig nu, till flytten i tre veckor. Så jag tänkte att jag ska försöka bita ihop tills dess. Det är ju så att man har ju inte några reserver att ta av. Så fort det blir lite för mycket så har jag förmåga att bli lite deppig när jag blir för trött, säger hon till Expressen.

Pia Salming bryter upp helt – ett år efter maken Börjes död

Pia Salming ska även flytta från sitt och Börjes gemensamma hem. Hon flyttar inte så långt, bara hundra meter från lägenheten hon och Börje bodde i, men på andra sätt är det ett större steg.

Annons

– Det kommer kännas lite konstigt, som det alltid gör. Det blir värre och värre att byta miljö ju äldre man blir, tycker jag. Men det kommer bli bra, säger hon i samma intervju.

Pia har fått tillgång till den nya lägenheten och det är så nytt för henne att inget har hunnit dit. Men hon har fått sällskap av sina vänner och lite mat har börjat få plats i kylen.

Balkongen är i söderläge så det går att sitta och sola, och från sovrummet syns Kruthuset på Djurgården i Stockholm på andra sidan vattnet.

FOTO: Christine Olsson/TT, Sven Lindwall/Expressen/TT

Annons