min mamma din pappa 2023

Därför tog det slut mellan Pia och Lennart efter Min mamma, din pappa

Pia och Lennart

Min mamma, din pappa-paret Pia Hjälmkrona och Lennart Kingsson har gjort slut.
Nu berättar Lennart för Hänt om vad som hände efter inspelningarna.
– Det är klart att jag ville fortsätta ses men det är ju bara inse fakta att det var problematiskt, säger han.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

30 sekunder under press med Jussi från Min mamma, din pappa
0:35

Efter reklamen: 30 sekunder under press med Jussi från Min mamma, din pappa

(0:35)

Slå på ljud

Några som fann varandra ordentligt under inspelningarna av Min mamma, din pappar var Pia Hjälmkrona, 58, och Lennart Kingsson, 53. Kärleken såg ut att blomstra och lyckan var total inför att deltagarna skulle få lämna huset och testa sin relation i det verkliga livet.

Dessvärre gick det inte riktigt som planerat. Pia har tidigare bekräftat för Hänt att paret inte är tillsammans idag.

”Vi är goda vänner och lika så våra unga vuxna. I en bubbla så är allt möjligt men utanför när verkligheten kommer ikapp så blir det betydligt svårare med olikheter och avstånd. Vi alla har fortsatt kontakt vilket är fantastiskt eftersom vi blev så goda vänner. Jag och Lennart är självklart vänner då han är en fantastisk man”, skrev då Pia i ett meddelande till Hänt.

Därför tog det slut mellan Pia och Lennart efter Min mamma, din pappa

När Hänt når Lennart berättar han nu för första gången om vad som egentligen hände mellan honom och Pia på utsidan.

– Det var en helt otrolig upplevelse och jag fick chansen att träffa en underbara kvinna sen att det inte riktigt stämde med avstånd och vad det nu var, det är tråkigt men så är det ju, säger Lennart.

Vad hände efter ni klivit ut från huset?

– Ja vi fick se till att träffas, jag åkte upp till henne och hon kom ner till mig. Det var väl som en chock att komma från Stockholm ner till Frändefors, det är som en liten byhåla kan jag säga. Så det var lite chock, säger Lennart.

– Vi träffades i ett par månader efteråt, det gjorde vi. När hon var här fick hon träffa mina barn och barnbarn. Jag träffade hennes barn och barnbarn också. Allting kändes bra.

Men hur kom snacket att det inte skulle funka?

– Det är väl att jag jobbar så konstigt. Jag jobbar fem-skift på lilla pappersbruket Edets så då jobbar man alltid sju dagar i sträck och sen är man ledig. Så det varierar väldigt mycket när man är ledig. Det blir besvärligt när man kan ses och inte ses. I och med att hon jobbar som hon gör också så kände vi väl båda att man ses alldeles för sällan så då blir det lätt att man glider ifrån varandra.

Så ser relationen mellan de två ut idag

Det visar sig att beslutet var gemensammt men att Lennart gärna hade försökt lite till.

Hade du velat fortsätta ses eller var stod du i det?

– Det är klart att jag ville fortsätta ses men det är ju bara inse fakta att det var problematiskt. Så jag förstår Pia också.

– Vi är vänner, ringer och pratar med varandra. Vi skrattar och jag ska säkert upp och hälsa på henne fram i sommar är tanken.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN