Philip Albinsson deprimerad – talar ut om tuffa tiden efter Farmen

Philip Albinsson i Farmen 2021.

Efter succén i Farmen – nu bryter Philip Albinsson tystnaden om tuffa tiden.
✔︎ Miste allt – blev deprimerad: ”Mår inte bra”.
✔︎ Farmen-grälet som lever vidare efter programmet: ”Jag orkar inte mer”.
✔︎ Romansryktet med Farmen-deltagaren.
Intervju: Farmen-aktuella Philip Albinsson om okända relationen med Hollywood-frun
Slå på ljud

Barpianisten Philip Albinsson, 25, förknippas knappast med en bondgård, men är nu klar för finalveckan i Farmen. Nu berättar han om livet efter programmet.

✔︎ Det här är Philip Albinsson

Ålder: 26.
Stjärntecken: Skorpion.
Bor: I mitt hus i Kristinehamn.
Jobbar som: Barpianist.
Civilstatus: Ledig.
God egenskap: Försöker alltid vara vänlig.
Dålig egenskap: Kan inte planera.
Framtidsplaner: Bara få göra det jag tycker är roligt och aldrig mer göra saker som jag inte hundraprocentigt känner för!

Vad var det bästa med att vara med i Farmen?

– Att få insikt i hur det var att leva förr. Jag mådde väldigt bra av att det – samtidigt som jag mådde dåligt av det. Som person hoppar jag gärna på nya saker, men efter ett tag tröttnar jag. Gårdslivet är väldigt enformigt och ganska snart fastnade jag i mina egna tankar, jag började må väldigt dåligt!

Är du nöjd med hur TV4 framställde dig?

– Ja, supernöjd! Många klagar, men det är ju så här att de inte kan klippa något som man inte sagt. Visst kan de klippa saker från olika vinklar, men man har fortfarande gjort grejerna. Sedan får man inte glömma varför man var där: för att sälja tv-tid.

Kan du dela med dig av ett drama som tv-tittarna inte fick se?

– Plötsligt fick vi avbryta allt och springa till ladugården. En ko hade ramlat och satt fast och höll på att hänga sig själv! I det läget var allihop tvungna att bära upp en stor ko, liksom. Det var traumatiskt. Man fattade liksom inte vad som hände, det var så himla konstigt. Kameragänget var där, Wincent var där. Folk sprang överallt. Det slutade jättebra, men det var en stund av panik!

Vem tyckte du bäst/respektive sämst om i Farmen och varför?

– Jag tyckte bäst om Robin. Vi hängde väldigt mycket, vi fick vår gemenskap där på Torpet. Det var himla härlig stämning mellan oss!

Och vem tyckte du sämst om?

– Jag tänker låta det vara osagt.

Känsligt ämne?

– Jag orkar inte mer drama än det redan är. Så här är det... Efter programmet ifrågasätter alla varandra, varför man sagt vissa saker och varför man gjort på ett visst sätt. Om jag nu skulle avslöja vilka jag tycker mindre om, så Jag skulle inte orka med den karusellen.

Vilka från Farmen umgås du med i dag?

– Nästan inte med någon.

Det har funnits många romanser i Farmen under årens lopp. Fanns det någon kärleksflirt mellan några deltagare den här säsongen?

– Jag tror att ALLA deltagare hade ett gott öga till någon i produktionen. Jag tror inte att jag kan säga något mer om det - mer än att det fanns många fina kameramän och inslagsproducenter...

Är killar din melodi?

– Ja, jag föredrar killar. Fast jag har aldrig haft något förhållande. Det är något jag längtar efter – känslan som jag aldrig upplevt. Alltså, känslan man får när man kommer hem till någon, när man delar ett liv ihop. Jag vet inte hur det känns!

Erik och Philip hade ett djupt samtal i sängen

Tittare tror att det var en romans mellan dig och Erik Steffen. Hände det något mellan dig och Erik?

– Alltså, (skratt) Jag vet inte riktigt hur jag ska formulera mig. Jag tänker så här att jag säger ingenting om det. Men Erik och jag är jättebra vänner. Vi hittade varandra, vi kom bra överens där i storbondestugan.

Vad har hänt i ditt liv efter programmet?

– Jag hade sett framför mig att jag skulle ha fullt med jobb, att jag skulle spela och sjunga och sitta i pianobarer, men jag har inte haft ett jobb eller en inkomst sedan i mars förra året. Därför har jag haft en del depressiva perioder. När man bara går hemma så blir man helt seg i kroppen, man mår inte så bra. Det är jättetufft att inte ha en inkomst. Det har blivit en ond spiral och man vet inte riktigt vad nästa steg är. Det är skittufft.

Hur ser din framtid ut?

– Ja, du, säg det. Jag hoppas att jag – inom en snar framtid – kan flytta tillbaka till USA och skapa mig ett liv där!

LÄS MER I PLUS: Så mycket tjänar alla i Farmen 2021

LÄS MER I PLUS: Storbråket i Farmen som TV4 klippte bort

Foto: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN