PH-paret har gjort slut: ”Dumpade mig när programmet började”

PH-paret har gjort slut: ”Dumpade mig när programmet började”

"Paradise hotel"-deltagarna Sofia Öberg och Jake Ahl fortsatte sin romans inspelningarna av dokusåpan och planerade att flytta ihop. De höll kärleken hemlig i nästan ett år för programmets skull – men nu är förhållandet över.

“Paradise hotel”-deltagarna Sofia Öberg, 24, och Jake Ahl, 23, träffades under inspelningarna av dokusåpan för ett år sedan och fortsatte dejta när de kom tillbaka till Sverige. Sedan i vintras har de varit ett par och hållit sitt förhållande hemligt, men nu är relationen över.

I söndags, knappt en vecka efter att programmet börjat visas på tv, gjorde Jake slut med Sofia.

– Jag är chockad. Jag har mått bättre än nu. Jag och Jake har ju träffats i ett år och i vintras bestämde vi att “nu är vi ihop, vi älskar varandra”. Vi hade till och med snacket om att flytta ihop och så. Och sen bara en vecka in när programmet sänts på tv så gör han slut med mig, säger Sofia Öberg.

LÄS OCKSÅ: PH-Ewelina: “Kvinnor ska städa och tvätta åt sin man”

Tv-profilen berättar att hon och Jake Ahl haft extremt starka känslor för varandra och att det är svårt att hantera att hon upplever att han har valt bort deras kärlek för sin karriär.

– Det känns så jävla typiskt att han gör slut när programmet börjar, som att så fort han fick smaka lite på kändislivet så räckte inte jag till längre. Jag har varit rädd och mått jättedåligt nu innan programmet skulle börja sändas, för att jag var rädd han skulle välja bort mig när PH började, men jag har inte kunnat ge upp honom för jag har älskat honom så otroligt mycket. Men så gjorde han det ändå, säger hon och fortsätter:

– Det är så himla sorgligt. Jag vet att han har väldigt starka känslor för mig och jag har det för honom. Men han valde väl mellan hjärta och hjärna, och han valde inte hjärtat. För mig är svårt att förstå hur man kan välja bort kärleken för något annat. För mig är det självklart att man hittar lösningar istället för att göra slut så länge känslorna finns där.

Jake Ahls version av uppbrottet är en annan. Han säger att uppbrottet från Sofia Öberg inte har med “Paradise hotel” att göra, utan att förhållandet varit skakigt en längre tid och han nu behöver vara ensam för att landa i sig själv.

– Det var väldigt on och off mellan mig och Sofia. De senaste två månaderna var vi seriösa, men grejen är den att när det var som bäst med Sofia så hade vi det väldigt bra, men när det var dåligt så var det extremt dåligt. Jag har inte mått bra och inte kunnat sköta mitt jobb och liv i allmänhet, jag har blivit helt nedbruten under de perioderna. En stor del av det är jag skyldig till, för att jag inte har varit i balans. Hade jag inte tagit det här beslutet nu så hade det bara blivit värre och värre och tagit slut på ett mer smärtsamt vis om man haft otur, säger han.

LÄS OCKSÅ: Supertalangen är Saga Scotts nya pojkvän: “Han är grym”

Att tv-profilen skulle ha gjort slut på grund av det nyblivna kändisskapet avvisar han.

– Jag har mer eller mindre krossat mitt eget hjärta, men jag ibland måste man lyssna på hjärnan också. Jag väljer inte bort henne på grund av kändisskap eller publicitet, det betyder inte ett skit så länge jag inte mår bra och kan förvalta det som jag vill. Jag måste få tid för mig själv och få styr på mitt eget liv. Mitt förra förhållande sårade mig väldigt mycket och efter det lovade jag mig själv att sätta mitt eget liv i första hand och se till att det fungerar innan jag ger mig in i någon annans liv och känslor. Detta har inget med “Paradise” att göra, säger han.

Du menar att förhållandet hade tagit slut även om inte PH gått nu?

– Ja, absolut, vårt förhållande tog inte slut på grund av PH utan av andra faktorer runt om.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Jake Ahl menar att han inte vet hur framtiden ser ut, men att han och Sofia Öberg kanske kan hitta tillbaka till varandra vid en senare tidpunkt i livet.

– Jag har mycket att jobba på med mig själv innan jag känner att jag är tillräckligt bra för Sofia. Hon förtjänar det bästa liksom. Om det är meningen att det ska vara vi så kommer det också att bli så, men det får tiden utvisa, säger han.

LÄS MER: Smail har hittat kärleken: “Jag har träffat en tjej”

Sofia Öberg har däremot valt att inte ha någon kontakt med Jake Ahl sedan han gjorde slut.

– Jag tror att Jake tänker att han ska få tillbaka mig längre fram när det passar honom. Han sa att det här är “tillfälligt”, men för mig är det allt eller inget. Jag är så pass djupt förälskad i honom att jag inte klarar av att ha kontakt med honom nu. Jag måste ju stå upp för mig själv också. Jag tänker inte stå och vänta med öppna armar när det passar honom, säger hon.

“Paradise hotel” sänds måndagar och tisdagar 22.00 på TV3.

FOTO: TV3

FRÅN FÖRSTASIDAN