Petter Stordalen bekräftar lyckan med flickvännen Märta Elander Wistén

Petter Stordalen tillsammans med flickvännen Märta Elander Wistén.

Petter Stordalen är investeraren som äger runt 200 hotell.
Nu bekräftar han lyckan tillsammans med flickvännen Märta Elander Wistén.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kylig stämning uppstår i Benjamin's – Petter Stordalen ryter ifrån
0:50

Efter reklamen: Kylig stämning uppstår i Benjamin's – Petter Stordalen ryter ifrån

(0:50)

Slå på ljud

Petter Stordalen, 60, är hotellkungen och investeraren som har byggt ett imperium och ständigt har nya projekt i kikaren.

Som 33-åring köpte Petter och en affärspartner 68 procent av aktierna i den skandinaviska delen av hotellkedjan Nordic Choice Hotels. Idag äger han runt 200 hotell, har över 17 000 anställda och är mångmiljardär.

Och idag var det dags för Petter att fira med en storslagen fest – Nordic Choice Hotels byter nämligen namn till Strawberry.

Petter Stordalens lycka tillsammans med flickvännen

Petter har minst sagt levt ett händelserikt liv och hösten 2019 skapade han stora rubriker då han gick ut med att han och ex-frun Gunhild Stordalen, 44, beslutat sig för att separera efter 14 år tillsammans.

Men redan sommaren 2020 kunde Petter bekräfta att han funnit kärleken på nytt i den svenska före detta elitryttaren Märta Elander Wistén.

Paret träffades i Almedalen första gången och kärleken växte sig sedan snabbt fram under coronapandemin och sedan dess har relationen gått som på räls.

Nu berättar Petter och Märta för Hänt om de storslagna sommarplanerna.

– Vi ska på semester tillsammans, först ska vi till Almedalen, även om det inte är så mycket semester, så är det startskottet. Och så ska vi till sommarstugan och sen ska vi på en semester bara Märta och jag, säger Petter.

Petter Stordalens flickvän om hur parets relation började

I ett tidigare avsnitt av Wahlgrens värld var Pernilla Wahlgren, hembjuden till Petter och Märta i Oslo.

I samband med besöket berättade Märta om parets någorlunda krångliga start, då pandemin slog till ordentligt i Norge och Oslo där Petter bodde och landet gick in i en lockdown.

– När jag kom då stängde landet ner, så om jag flugit hade jag inte kunnat komma tillbaka, sa Märta under brunchen hemma hos paret och fortsatte:

– Det är en omställning, nu får vi lära känna varandra på ett annat sätt. När det är socialt och du reser och jobbar. Annars var vi bara med varandra, säger Märta.

FOTO: HÄNT

FRÅN FÖRSTASIDAN