ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Petter Stordalen om flytten till Stockholm – lämnar Norge: ”Lever här”

20 jan, 2023 
Jonna Lawaetz
Petter Stordalen, Märta Elander Wistén
Petter Stordalen och flickvännen Märta Elander Wistén har varit ett par i ungefär tre år.
Till Hänt berättar Petter om flytten till Stockholm och hur paret pendlar mellan Stockholm och Olso.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Petter Stordalen om framtiden med flickvännen MärtaBrand logo
Petter Stordalen om framtiden med flickvännen Märta

Den norska hotell-legendaren Petter Stordalen, 60, och den svenska före detta elitryttaren Märta Elander Wistén, 32, har varit ett par i ungefär tre år. Under den tiden har mycket hunnit hända och paret har bland annat fått två nya familjemedlemmar – hundarna Tage och Inez.

Petter var tidigare gift med Gunhild Stordalen men hösten 2019 valde de att gå skilda vägar, efter 14 år som par och nio år som äkta makar. Ett halvår efter skilsmässan meddelade att han och Märta funnit kärleken i varandra.

Petter Stordalen om flytten till Stockholm – med 28 år yngre flickvännen

Paret har pendlat fram och tillbaka mellan Stockholm och Olso under sin relation. När Hänt nyligen träffade Petter på premiären för Peter Pan går åt helvete berättar han om hur paret fördelar tiden mellan grannländerna.

Annons

– Märta och jag bor halva året i Stockholm, så vi har lägenhet här och två hundar. Så jag lever här. Här ser du en svensk i en norsk kropp, säger Petter och skrattar.

Vidare berättar Petter att deras lägenhet ligger perfekt belägen centralt i stan och att de trivs bra. Men några planer på att flytta till Sverige på heltid har paret inte.

– Nej, men Märta blir halvnorsk och jag blir halvsvensk. Så vi bor halvtid i Norge och halvtid i Sverige.

Paret verkar trivas med att bo halvtid i vardera land och på så sätt får de det bästa av båda världar.

Överraskningsfesten till Petter Stordalen på 60-årsdagen – fick stå för notan

I höstas fyllde Petter 60 år gammal och det firades stort tillsammans med flickvännen Märta, sina tre barn och massor med vänner och kändisar, i en lokal i Oslo. Överraskningsfesten arrangerades av tv-profilen, manager och nära vännen Jan Fredrik Karlsen.

Annons

– Ja, räkningen är min. Jag har ingen aning om hur stor den kommer att bli eller var den kommer att vara – bara att jag ska hämtas. Jag vet att mina barn, Märta och Jan Fredrik Karlsen, har organiserat något, men jag vet inte vad. Jag har blivit tillsagd att vara ledig i kväll. Utöver det vet jag ingenting, sa Petter till Norska VG innan han hämtades till festen.

På festkvällen anlände känt folk och andra gäster från både Norge och Sverige som blivit norrmannens andra hemland. Vad notan för kalaset gick på, har Petter inte gått ut med.

FOTO: Karin Törnblom/TT,

Annons