TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Petra Nielsens gör comeback i nya Netflix-filmen om Eurovision

01 jul, 2020 
Petra Nielsen
Musikalartisten Petra Nielsen försvann från rampljuset för flera år sedan.
Nu gör den tidigare Broadway-stjärnan comeback i den omtalade Netflix-filmen Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga.
Annons
Intervju med Molly Sandén under Grammisgalan 2020Brand logo
Intervju med Molly Sandén under Grammisgalan 2020

Petra Nielsen, 55, är en av Sveriges mest hyllade musikalartister genom tiderna. Förutom att ha medverkat i den svenska musiktävlingen Melodifestivalen och uppträtt på Stockholmsteatrarna, så har Petra stått på de stora scenerna i London och Broadway.

Hennes musikaliska talanger har gång på gång uppmärksammats. Exempelvis har hon belönats med teaterpriset Guldmasken hela tre gånger. Detta för sina roller i de klassiska musikalerna Chicago, West Side Story och Cats.

Tog en långt paus

Redan från att Petra var liten var teatern en stor del av hennes liv. Hennes mamma, Monica Nielsen, var en framgångsrik skådespelerska och även mormor Marianne Nilsen hade en lång meritlista. Inte nog med dessa namn så var hennes gudföräldrar inga mindre än Monica Zetterlund och Gösta Ekman.

Petra syntes ständigt på scenen eller framför kameran under många års tid men plötsligt försvann hon från rampljuset. Sedan 2013 har hon inte medverkat i någon produktion, istället har hennes fulla fokus legat på barndomsintresset – ridning. Livet i stallet med hästen Tarschan innebar en lång paus ifrån skådespelaryrket för Petra, vilket var något som hon behövde.

Annons

– Tack vare hästen och mina stallpolare har jag uppnått en balans mellan min privata sfär och min arbetssfär. Under många år levde jag enbart för mitt yrke. Jobbet var hela min identitet. Så vill jag inte ha det längre, har Petra tidigare berättat i en intervju med Allas.

Petras nya uppdrag i nya filmen

Men nu visar det sig att Petra gör en comeback. Nyligen hade den nya amerikanska komedin Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga premiär på streamingtjänsten Netflix. I filmen med Will Ferrell och Rachel McAdams i huvudrollerna, medverkar nämligen flera svenska kändisar. De tidigare Eurovision-deltagarna John Lundvik och Loreen dyker upp under en scen där flera kända Eurovision-artister sjunger tillsammans. Mikael Persbrandt har dessutom en av de större rollerna.

Även Molly Sandén  har en stor roll i filmen, hon har nämligen fått den stora äran att vara Rachel McAdams sångröst. Detta har till och med inneburit att Molly gjort ett plötsligt namnbyte.

Annons

Petra som under flera års tid hållit sig borta från rampljuset gör nu alltså comeback i den nya komedin. Men tyvärr är inte fallet så att tittarna får möjlighet att se henne agera. Petra har nämligen ingen utav skådespelarrollerna i denna produktion, istället är det hennes sångröst som publiken får njuta av. I filmen gör hon nämligen rösten till skådespelaren Melissanthi Mahuts sånginsatser. Melissanthi representerar det grekiska bidraget i musiktävlingen som arrangeras i filmen och när hon uppträdet är det alltså Petras sång som strömmar ut ur högtalarna.

FOTO: Roger Tillberg/TT/Johan Jeppsson/TT

Annons