Petra Medes tankar kring dottern Adelines uppväxt

Petra Mede

Petra Mede är mamma till sjuåriga dottern Adeline.
I en intervju med Expressen öppnar hon nu upp om tankarna kring dotterns uppväxt – och hon visar sig även ha tagit ett visst beslut.
– Man inser att hon har helt andra referenser, säger Petra.
Slå på ljud

Petra Mede, 50,är ett välkänt ansikte för tv-tittarna. Programledaren syns nämligen flitigt i tv-rutan. Under våren kunde vi se henne som programledare för TV4:s Stjärnornas stjärna och nyligen fick hon även den stora äran att leda galan Kristallen där Sveriges främsta tv-personligheter och program prisades.

”Jag älskar att vara mamma”

Petra är ensamstående mamma till sin dotter Adeline, 7, som hon fick i en tidigare relation med Mattias Günther. I en tidigare intervju med Hänt har hon uttryckt sin stora lycka över att få vara mamma – det är nämligen en roll hon trivs otroligt bra i.

– Jag älskar att vara mamma. Jag visste inte att det var så roligt. Det njuter jag av i fulla drag. Det är min absolut största lycka, sa Petra då till Hänt.

Inte nog med att vara mamma så lever Petra ett hektiskt liv med mycket arbete. Men faktum är att hon gillar att ha många bollar i luften och därav har en bra taktik för att få ihop livspusslet. I samma intervju avslöjade Petra dessutom att dottern älskar att titta på Stjärnornas stjärna – vilket såklart är en bonus.

– Jag har märkt att först tänkte jag “jobbar jag för mycket?”, sen märkte jag “men gud jag älskar ju att jobba”. Jag är så privilegierad, jag får göra det som jag tycker så himla mycket om.

Egna orden om dotterns uppväxt

Förutom Petras alla tv-jobb så hon nu dessutom släppt sin debutbok Skam och högmod i Sävedalen. I boken öppnar hon upp mycket om sin egen uppväxt – men hur tänker hon egentligen kring sin dotters? I en intervju med Expressen får Petra frågan gällande om hon tänker mycket på hur dotterns uppväxt formar henne.

– Oj, ja! Men man inser att hon har helt andra referenser och att det är omöjligt att jämföra. Att försöka göra en kopia på sin egen barndom är bara att ge upp direkt. Hon har sin värld att relatera till, precis som jag hade, säger Petra till tidningen.

Just nu är Petra även igång med inspelningarna av den nya säsongen av Bonusfamiljen. Skådespelaryrket är något som hon tycker är väldigt kul och gärna fortsätter med framöver.

– Jag tycker mycket om att spela Katja som försöker få ordning i kaoset, säger hon till Expressen.

LÄS OCKSÅ: Petra Medes nya relationsavslöjande efter mystiska orden

LÄS OCKSÅ: Petra Medes nya uppdrag på TV4 – tar över efter David Hellenius

FOTO: Karin Törnblom/TT

SENASTE NYTT!