LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Petra Medes ord om relationen med Andreas Lundstedt: ”Kärlek”

08 sep, 2020 
AvLovisa Ström
Petra Mede och Alcazar-sångaren Andreas Lundstedt har varit vänner i många år.
I podcasten "Nemo Möter En Vän" avslöjar hon nu att vänskapen började med helt andra känslor.
– Det uppstod kärlek, berättar hon.
Annons
Petra Medes nya jobb på TV4: ”Det är en ynnest”Brand logo
Petra Medes nya jobb på TV4: ”Det är en ynnest”

Den folkkära komikern Petra Mede är numera aktuell med sin nya bok Skam och högmod i Sävedalen där hon under 184 sidor ger en skildring av uppväxten från barndomshemmet utanför Göteborg och nuet. I helgen gästade hon Nemo Hedéns podcast Nemo Möter En Vän för att prata om den nya boken, men i samtalet med den tidigare Kungarna av Tylösand-profilen kom det fram betydligt mer än så.

Kärleksavslöjandet om kollegan

Efter att ha pratat om Petras tankar och känslor kring hennes nya bok leder Nemo in samtalet på något helt annat. 

– Jag tänkte att vi skulle leka en liten lek nu. Där jag nämner några offentliga människor som har varit i din närhet under de här åren, och du får utveckla dina tankar och känslor kring den här människan och er relation, förklarar han för komikern.

Och den första personen som kommer upp är ingen annan än den svenska manusförfattaren Edward Af Sillén, som bland annat var med och skrev manus när Petra var programledare för Melodifestivalen. Och där är hon snabb med att hylla den tidigare kollegan, men när hon berättar om deras relation råkar hon även avslöja att det till en början fanns mer än bara vänskapskänslor från hennes sida.

Annons

– Vi möttes på en spelkväll hemma hos Andreas Lundstedt för tolv år sen och då blev jag naturligtvis kär i honom, erkänner hon innan hon fortsätter:

– Jag blev ju väldigt tagen av honom, men det blir nog de flesta. Han är makalös, säger hon.

Känslorna för Alacazar-sångaren

Men det är inte den enda av hennes vänner som komikern har haft lite extra ögon för.  Efter att de pratat om den populära manusförfattaren går Nemo nämligen vidare för att fråga om komikerns relation till Alcazar-sångaren Andreas Lundstedt. 

– Ja, vad ska jag säga. Det är ren kärlek. Andreas och jag träffades i ett tv-program och ja, återigen så uppstod kärlek. Platonsk från hans sida, mer fysisk från min. Men det blev en fin vänskap, berättar hon innan hon fortsätter:

– Andreas är ju för mig faktiskt en av de snabbaste hjärnorna i vårt land. Nu är han ju känd som sång- och dansman mer, men hans kvickhet tror jag får råder på. Jag älskar honom.

Då varken Andreas eller Edward är heterosexuella frågar Nemo om hon har en tendens att bara falla för homosexuella män varpå Petra svarar:

– Jag har nog en fallenhet att bli det måste jag säga. Du vet, de är ju lite mer intelligenta, lite snyggare och närmre sina känslor. Alla fördomar här.

FOTO: Eero Hannukainen/TT

Annons