LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Petra Mede tvingad till operation – avslöjar nu: ”Inte så många år kvar”

14 maj, 2024 
Loke Westberg
I helgen avgjordes 2024 års Eurovision Song Contest i Malmö.
Rutinerade Petra Mede programledde tillställningen tillsammans med Malin Åkerman.
Nu öppnar humorstjärnan upp om hälsoproblemen innan återkomsten till rampljuset.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kristin Kaspersen om Petra Medes hälsa – framtiden i Let's danceBrand logo
Kristin Kaspersen om Petra Medes hälsa – framtiden i Let's dance

Den internationella publiken fullkomligt älskade Petra Medes, 54, och Malin Åkermans, 46, prestation som programledare för årets upplaga av Eurovision Song Contest.

I lördags fick den svenska programledarduon se Schweiz bidrag The code, framförd av Nemo Mettler, 24, vinna i Malmö Arena.

För Malin Åkerman var det första gången som hon agerade programledare i musiktävlingen, medan Petra Mede fått äran att utföra uppdraget vid två tidigare tillfällen, 2013 och 2016.

Petra Mede nickade till under ESC-genrepet

Men jobbet som programledare kan vara tufft och slitsamt, även för den mest rutinerade.

Under förra fredagens repetitioner i Malmö Arena var det en trött Petra Mede som stod på scenen. Vid ett tillfälle nickade hon till i en av de stolar som var uppställda för att hon skulle kunna vila emellanåt.

Dessutom hade hon med sig en så kallad värmekudde, som ofta används i samband med muskelvärk, upp på scenen.

Annons

Öppnar upp om hälsoproblemen

Under 2020, när corona-pandemin härjade som värst, drabbades Petra Mede av sjukdomen.

För vissa märktes viruset knappt av, medan det för andra resulterade i svåra åkommor. I Petra Medes fall tvingades hon till sjukhus, skriver norska Se og hør.

Till följd av det tvingades hon att avsäga sig uppdrag hon tagit på sig, bland annat rollen som Katja i tv-serien Bonusfamiljen.

Under 2023 skulle den omtyckta programledaren bli tvungen att avsäga sig ännu fler uppdrag när hennes ryggsmärtor tog över.

– Den här gången blev det väldigt, väldigt illa, väldigt akut. Så jag fick ställa in rubb och stubb. Så blev jag sjukskriven som jag varit en gång tidigare i mitt liv. Men det var 30 år sedan, säger Petra i programmet Carina Bergfeldt.

Att genomföra operationen var inte en självklarhet, men till slut tog Mede beslutet efter att noga ha gått igenom för- och nackdelar.

– Nu har jag inte så många år kvar, så nu måste jag verkligen kunna arbete. Då tänkte jag "nu tar jag chansen och opereras". Det gick vägen, säger hon.

Annons

Bland uppdragen hon tvingades ställa in denna gång ingick bland annat rollen som programledare för Let's dance samt föreställningar av hennes egen humorshow.

Smärtorna var så svåra att hon opererades och var därefter sängliggandes i nio månader.

– Den här gången gick det inte att låta det bli bra av sig själv utan det blev en operation till slut. Nu är jag opererad och hyfsat bra igen, säger hon i talkshowen.

Succén som programledare för årets Eurovision Song Contest var därav Petra Medes stora återkomst i rampljuset.

FOTO:

Annons