LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Tvåbarnsmamman Petra Mede vägrar laga mat till barnen: ”Hemskt”

15 mar, 2024 
AvLotta Karinsdotter
Petra Mede
Petra Mede leder snart Eurovison efter att ha tagit en paus från sina uppdrag.
Vid sidan av rampljuset är hon tvåbarnsmamma, så sent som 2022 fick hon sitt andra barn vid 52 års ålder.
– Jag känner mig otroligt privilegierad. Alltså att skaffa barn är ju en otroligt egoistisk handling, det är inga barn som skriker om att bli födda, har hon berättat i Söndagsintervjun.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Love is blind-Sergio avslöjar sanningen bakom snackisen – parets bebislyckaBrand logo
Love is blind-Sergio avslöjar sanningen bakom snackisen – parets bebislycka

För tredje gången ställer sig Petra Mede, 54, framför 160 miljoner tittare för att programleda Eurovision song contest. Den här gången går den stora musiktävlingen av stapeln i Malmö. Och vid sin sida har hon den här gången Hollywoodskådespelerskan Malin Åkerman, 45.

Att Petra Mede, som förutom engelska också talar franska och spanska, är tillbaka med ett stort programledaruppdrag är ett glädjebesked för många tv-tittare. Våren 2023 tvingades hon hoppa av Let's dance på grund av tilltagande smärtor i ryggen.

Mede fick ryggskadan i ungdomen, då hon var en lovande balettdansös. Men en dag år 1990 kraschade drömmen om en danskarriär.

– Jag tappade känseln i ena benet under en repetition. Det var någon typ av diskbråck tillsammans med överrörlighet i kotorna, har Mede berättat i Renées brygga.

Annons

– Dansen var helt borta och den där ryggvärken blev också kvar. Det var absolut ett stort avbräck i mitt liv, fortsatte hon.

Blev mamma vid 52 års ålder: ”Fick mig att våga längta”

I samband med nyheten att Petra Mede leder årets ESC fick hon frågan om ryggsmärtorna. Då berättade Mede att hon opererat sig, och att hon nu är helt redo för att jobba igen!

– Ryggen mår mycket bättre, den är helt säkrad. Jag har opererat mig och är ”fit for fight”, sa hon till TT.

Petra Mede har dessutom återhämtat sig från en förlossning och första tid med en liten bebis. Sommaren 2022 blev hon mamma igen – vid 52 års ålder, och på egen hand. I Carina Bergfeldts talkshow berättar Mede att lilla dottern Paula blev till med ”sprutor” och ”gigantiska transaktioner”.

– Hur mycket mina barn har kostat, det får inte ens de veta, säger hon lite skämtsamt i tv-programmet.

Egentligen trodde Petra Mede att det var för sent att få ännu ett barn.

Annons

– Ja. Men teknikens utveckling går framåt. Vänner, som fått barn i min ålder, fick mig att våga längta igen, har hon sagt i en intervju med Allas.

När programledaren var 43 år fick hon dottern Adeline, 12, i förhållandet med exet Mattias Günther. Ex-paret valde att gå isär när dottern var två och sedan dess har de delad vårdnad.

I P4 Extra har Mede förklarat varför hon håller dottern från rampljuset:

– Vi har en deal att vi pratar inte om henne. Vad hon tänker det får hon… om hon mot förmodan skulle bli en offentlig person så får hon berätta det när hon blir stor.

Petra Mede.FOTO: Janerik Henriksson/TT

Mede: ”Att skaffa barn är ju en otroligt egoistisk handling”

I Söndagsintervjun har Petra Mede berättat mer om livet som tvåbarnsmor.

Annons

– Jag känner mig otroligt privilegierad. Alltså att skaffa barn är ju en otroligt egoistisk handling, det är inga barn som skriker om att bli födda. Så för mig känns det nu som att jag nu har kärlek att ödsla på två varelser för resten av mitt liv. Det enda jag kan hoppas på är att de får ett liv som de tycker är värt att leva, säger hon.

Men någon supermamma vill hon inte framstå som.

– Gud, nej. Vi tog ett gemensamt principbeslut i familjen häromdagen: Att jag inte ska laga mat! Vi får försöka få i oss näring på något annat sätt. Genom restaurangbesök eller att vi köper färdiglagad mat. Jag kan göra två rätter. Ugnspannkaka och… Nej, förresten. Bara ugnspannkaka! Usch, det är hemskt! säger hon till Allas.

FOTO: TT

Annons