LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Petra Mede om avhoppet – sorgen efter chockbeskedet: ”Otroligt ledsamt”

21 maj, 2022 
Sofia Sundqvist
Petra Mede
Petra Mede berättar med egna ord om anledningen bakom chockbeskedet och sina känslor inför situationen.

– Så otroligt ledsamt, säger hon.
Annons
Filip Dikmens hyllning i Let’s Dance efter juryns sågningBrand logo
Filip Dikmens hyllning i Let’s Dance efter juryns sågning

Den folkkära komikern Petra Mede, 52, är ständigt aktuell, just nu syns hon som programledare både i Let's dance 2022 och TV4s nya satsning, frågesportsprogrammet Hjulet. Den nu höggravida Petra beräknas föda barn lagom till midsommar, och har tidigare berättat om hur hon har tid med de dubbla rollerna som programledare:

– Jag håller inte på att dubbelarbeta med Hjulet och Let’s Dance, utan Let’s Dance är direktsänt och sen är Hjulet inspelat i februari. Så det är väldigt skönt för mig, berättade hon, sa Petra till Svensk Damtidning.

Nya beskedet

Petra Mede är just nu även aktuell med sin andra bok, som även den likt hennes första bok handlar om hennes liv. Det var när Petra besökte Nyhetsmorgon för att berätta om sin nya bok, som det även avslöjades att hon var gravid.

Annons

– Jag känner mig väldigt, väldigt, väldigt privilegierad. Sen tar man en dag i taget, sa Petra och berättade vidare:

– En graviditet är ju aldrig självklar. Så det känns som att, jag längtar till vi är i mål, säger Petra men rättar sig snabbt:

– Eller jag är i mål.

Petra bekräftade även att det inte finns någon fler förälder involverad i denna graviditet.

– Nej det här gör jag på egen hand, sa Petra och fortsatte:

– Som jag har gjort med så mycket i livet.

Det plötsliga avhoppet

Förutom att synas i tv-rutan som programledare eller författa böcker är Petra Mede även skådespelerska, och har i tre säsonger synts i SVTs Bonusfamiljen i rollen som Katja. Men när Petra hösten 2020 insjuknade i covid-19 tvingades hon att hoppa av sin roll i serien.

Annons

– Det var så otroligt ledsamt men det fanns inget vi kunde göra för inspelningarna satte igång dagen efter att jag hade blivit sjuk. Det är det absolut roligaste skådisuppdrag jag har haft, säger Petra.

Istället fick skådespelerskan Emma Peters, 44, i sista sekund ta över rollen som Katja. Emma hade tidigare spelat Katja i pilotavsnitten som gjordes av serien, för att sedan inte bli tilldelad rollen, vilket hon tidigare har berättat om till Aftonbladet:

Emma Peters
Emma Peters.

– Jag blev ju sur och besviken när jag inte fick rollen då. Så jag hade ett visst motstånd mot serien från början. Fast sedan blev jag helt överförtjust när jag såg den. De balanserar så perfekt på den här svarta humor-linan. Det är rörande, roligt och har rollfigurer som är jobbiga men mänskliga. Och Petra gjorde Katja jävligt bra, sa Emma Peters då.

FOTO: TT, WENNMAN MAGNUS/AFTONBLADET

Annons