Artikeln innehåller reklamlänkar

Petra Medes nya uppdrag på TV4 – tar över efter David Hellenius

Petra Mede tar över efter David Hellenius

Programledaren och skådespelaren Petra Mede tar i höst över efter David Hellenius. Efter att ha gjort två säsonger av musikprogrammet Stjärnornas stjärna tar Petra sig nu an jobbet som programledare för Helt sjukt.

Petra Mede, 49, har varit programledare för Stjärnornas stjärna på TV4 två år i rad. Nu har skådespelerskan fått ett nytt uppdrag för kanalen. I höst blir hon programledare för pratprogrammet Helt sjukt.

– Det är en ynnest att få vara en del i ett program där gäster så ärligt och generöst berättar om sina erfarenheter och där vi alla tillsammans kanske blir lite klokare, säger Petra Mede i ett pressmeddelande.

Tidigare har David Hellenius, 45, varit programledare för Helt sjukt. Nu är det Petra Mede som kommer att intervjua gäster tillsammans med läkaren Mikael Sandström, 61, och psykologen Jenny Knutsson, 34.

Bland årets celebra gäster syns många bekanta namn, bland andra Stina Wollter, 55, och Anders Bagge, 51. Även influencern Bianca Ingrosso, 24, kommer att gästa programmet och berätta om sin bulimi.

Petra Mede jobbade tidigare på SVT där hon lett både Melodifestivalen och Guldbaggegalan. I slutet av 2017 meddelade skådespelaren att hon går över till TV4 för att styra skutan i Stjärnornas stjärna.

Petra Mede vill vara med i Let’s dance på TV4

Petra Mede har tidigare sagt att hon gärna vill fortsätta med fler uppdrag för TV4. Till Aftonbladet har hon sagt att hon haft ögonen på programledarjobbet för sitt favoritprogram Let’s dance. Men hon förtydligade då att hon tycker att både David Hellenius och Tilde de Paula Eby gör ett så bra jobb att de gärna får fortsätta med det.

– Om det är nån man ska utmana på TV4 så är det nog inte David Hellenius och Tilde De Paula. De är ju TV4, plus att de är mina stora idoler. Med glädje får de fortsätta 20 år till i Let’s dance, men om jag får vara med på ett hörn och bara säga hej så är jag väldigt tacksam, sa Petra Mede då.

Årets säsong av Helt sjukt har premiär på TV4 torsdag 12 september kl 21.00.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Karin Törnblom/TT

SENASTE NYTT!