TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Petra Marklund om svåra högstadietiden: "Kände mig väldigt ensam"

08 feb, 2016 
AvAngelica Jaako Billenman
Skolgången var inte alls lätt för sångerskan Petra Marklund. Nu berättar hon om de tuffa åren.
Annons

I år firar Petra Marklund, 31, tio år som artist genom att ge sig ut på en jubileumsturné. Då kommer hon bland annat framföra nya låten “Kidz”, som handlar om hennes högstadietid på Eklidens skola i Nacka, strax utanför Stockholm.

Och tonårstiden var inte en dans på rosor för sångerskan och forna allsångsledaren.

– Jag kände mig väldigt ensam, fast jag var bland folk hela tiden. Det var viktigt att inte vara ensam. Det värsta man kunde göra var att gå själv i glaskorridoren, då var man mobbad, säger hon till lokaltidningen Mitt i.

Petra Marklund släpper ny skiva. Nöjesbladet träffar henne för intervju på Clarion hotell i Stockholm. 2015-05-04 (c) OLSSON WIKDAHL EBBA / Aftonbladet / IBL Bildbyrå * * * EXPRESSEN OUT * * * AFTONBLADET / 85739
Petra Marklund tycker att tidiga tonåren var svåra.

När reportern frågar om hon var utsatt för att hon var söt svarar Petra:

– Jo, det var många killar som höll på och typ drog i behåbanden. Jag tror också att det finns avundsjuka i alla tjejgäng.

Annons

Liksom många andra hade hon svårt att hitta sin identitet under tonåren. Ena dagen var hon hiphopare, andra hårdrockare eller lyssnade på soul. Men det var också tack vare musikintresset som hon till slut vann självförtroende och blev “Sång-Petra”.

– Jag har alltid varit en ensamvarg. Jag gillar inte riktigt gruppgrejen och har svårt att skratta med i skämt jag inte tycker är kul. Jag känner mig ofta malplacé, förklarar hon.

Petra Marklund Allsång på Skansen 2015-08-11 (c) Karin Törnblom / IBL Bildbyrå
I två säsonger har Petra lett Allsång på Skansen.

Dessutom beskriver hon sig som en “energimänniska”.

– Jag är patetiskt känslig. Lite som nu, när vi bytt bord flera gånger. För mig är det viktigt att sitta vid ett runt bord med plats för så många som sällskapet är. Gärna där belysningen inte är för stark och med musik jag känner ett behov av, annars får jag ont i huvudet.

Foto: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons