Peter Stormare, 69, talar ut om oron för hälsan: ”Jag vill inte avlida”

Peter Stormare, 69, talar ut om oron för hälsan: ”Jag vill inte avlida”

Den folkkära skådespelaren Peter Stormare öppnar upp i en ny intervju med P4 extra om oron för sin hälsa och kampen med att inte bli smittad av corona.
– Jag är livrädd, säger skådespelaren.
Anna Brolins dystra besked om Farmen: ”Det kan...”
0:37

Efter reklamen: Anna Brolins dystra besked om Farmen: ”Det kan...”

(0:37)

Slå på ljud

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Hollywoodstjärnan Peter Stormare, 69, inledde karriären på Dramaten i Stockholm, då i egenskap av både skådespelare och regissör. Efter det kom genombrottet på vita duken med Ingmar Bergmans klassiker Fanny och Alexander.

Under 90-talet kom det stora internationella genomslaget. Sedan dess har han spelat mot stora filmstjärnor så som Robert De Niro, 78, och Tom Cruise, 59, och medverkat i filmer så som The Lost World: Jurassic Park, Armageddon och Fargo.

Peter Stormare om oron för sin hälsa

I en ny intervju med P4 Extra öppnar Peter upp om oron för sin hälsa och hur han kämpar med att inte bli smittad av corona. Under intervjun var Peter hemma på en blixtvisit i Sverige eftersom han reser sällan efter pandemin.

– Nu är jag hemma på blixtvisit i Sverige, jag åker inte hem så mycket efter pandemin, så det har blivit sämre med resandet. Jag har dubbla masker, handskar och sprit, säger han.

Peter berättar att han är livrädd att få corona, han har inte haft det och vill inte ha det. Det bidrar till att han flyger sällan och blivit lite skrämd av att bli sjuk.

Peter Stormare om sin fobi: ”Vill inte avlida”

Skådespelaren berättar även att han har utvecklat en slags fobi.

– Jag vill inte avlida av corona, jag har en slags fobi.

Programledaren Titti Schultz frågar om Peter fortfarande kör dubbla munskydd.

– Ja det gör jag alltid och jag sitter alltid för mig själv. Om jag är hemma i Los Angeles och ska ut och äta går jag tidigt till restaurangen. Lite konstigt liv men jag vill inte åka dit på corona. Jag har inte fått det, jag vill inte heller få det.

FOTO: LINDAHL BJÖRN/Aftonbladet

FRÅN FÖRSTASIDAN