Peter Jihdes svar – efter Filip Hammars uttalande om diabetes

Peter Jihde pratar som bekant gärna om diabetes. Därför tar det extra hårt när Breaking News-programledarna Filip Hammar och Fredrik Wikingsson kallar sjukdomen för en ”lyxsjukdom”. Men nu tar Jihde chansen att svara på uttalandet.

Filip Hammar, 42, och Fredrik Wikingssons, 44,  podcast kallar Filip diabetes för en ”lyxsjukdom”. Detta uppskattas inte av alla, framför allt inte av Nyhetsmorgon-profilen Peter Jihde, 46, som gärna pratar om diabetes eftersom han själv är drabbad. När programledaren gästar podcasten “Nemo möter en vän” passar han på att skicka en känga till Breaking News-profilerna.

Annons:
Bli fräscht sommarbrun i höstrusket – lyxiga self tan produkter till 20% rabatt med koden ”Idol”

– Jag tycker det var orättvist, det påståendet, säger Jihde i podcasten, som Expressen var först med att skriva om.

Men Peter Jihde som även anammar sin diabetesidentitet genom sitt namn på Instagram (”jihdesdiabetes”), är dock noga med att poängtera att han inte är ute efter någon slags sjukdomsvinst här.

– Jag vill inte att du ska gå och tycka synd om mig, för alla har vi våra kors att bära, men man ska få mer respekt som diabetiker över sin sjukdom och vilken kraft det kostar att hantera den, säger han i podcasten.

Läs också: Peter Jihde om skandalintervjun: ”Får ringa Zlatan och fråga om vi kan göra om den”

Jihde vill heller inte vara alltför hård mot Filip och Fredrik, då han menar att han i grund i botten gillar dem och vad de gör.

– Jag tycker väldigt bra om Filip och Fredrik, de har gjort mycket för journalistiken, med sin film och sitt sätt att berätta. Jag vet att de tar i allt de kan för att de ska höras och synas. I bland tycker jag att de tar i fel, och riktar sina saker på fel sätt, men det gör alla, säger han.

Men ja diabetiker som han är, kan han inte annat än INTE hålla med Filip Hammar om att diabetes skulle vara en så kallad ”lyxsjukdom”.

– Sen tycker jag att de har fel som kallar diabetes för en lyxsjukdom, och det tror jag Filip själv vet om, säger Peter Jihde i podcasten.

Läs också: Efter bråket med Parneviks – nu svarar Filip Hammar på kritiken

Foto: IBL, Kanal 5

SENASTE NYTT!