LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Peter Jihde om skandalintervjun: "Får ringa Zlatan och fråga om vi kan göra om den"

01 nov, 2017 
Lina Arvidsson
Peter Jihde gjorde en klassisk intervju med Zlatan Ibrahimovic för 14 år sedan. Nu berättar han om vad han skulle ha gjort annorlunda om han gjort intervjun idag.
Annons

Få har missat skandalintervjun Peter Jihde, 46, gjorde med Zlatan Ibrahimovic, 36, 2003. Nu berättar Jihde om den legendariska intervjun där han efter Zlatans svar blev helt ställd. Det var när Sverige mötte Kroatien i en träningslandskamp på Råsunda, och Sverige låg under efter första halvlek, som fotbollsstjärnan kom med den oväntade piken mot Jihde, som då var mest känd som sportjournalist.

– Zlatan har kroatiskt påbrå och hade blivit kallad homosexuell av den kroatiska halvan av publiken under i stort sett hela första halvlek när Sverige inte spelade så bra, berättar Peter Jihde i podcasten “Livshjulet“.

Zlatan hade också fått vänta på intervjun en stund och hunnit bli kall. Dessutom var han missnöjd med Sveriges spel.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

–  Så då frågade jag några gånger vad han tyckte att Sverige skulle göra, eller vad han tyckte att förbundskaptenen skulle göra. Och till slut svarar han “vi ska sätta in dig på mittfältet så att du kan styra och ställa. Du får väl fråga förbundskaptenen”. Då sa jag “tack” och så gick Zlatan iväg, berättar Peter Jihde.

Annons

Intervjun har levt vidare och Peter Jihde blir ständigt påmind om den när han träffar på fotbollsfans. Trots den snöpliga intervjun tycker han fortfarande att han gjorde rätt som ställde frågan till Zlatan.

– När jag diskuterar den så vidhåller jag fortfarande att det var motiverat att fråga vad de skulle göra eftersom att Zlatan var kritisk mot det egna spelet, säger Peter Jihde.

Men programledaren medger ändå att det finns vissa saker han skulle ha tänkt på och som han skulle ha gjort annorlunda, om han fick chansen att göra om intervjun idag.

– Sen har ju jag blivit äldre och lärt mig att kroppsspråket spelar roll, jag kanske skulle ha varit mer dämpad i mitt kroppsspråk. Jag skulle ha tagit hänsyn till att han var kall, att han hade blivit kallad homosexuell och att det blåste rätt ordentligt där på innerplan på Råsunda. Och sånt har jag lärt mig nu. Det kanske jag inte visste då, säger Peter Jihde.

Peter Jihde menar också att han har lärt sig mycket under åren som gått och att han blivit bättre på att läsa av människor.

– Det är ju skönt att man utvecklas, både jag och Zlatan. Så intervjun kanske skulle vara helt annorlunda om vi gjorde den nu. Jag kanske får ringa Zlatan och fråga om vi kan göra om den, säger Peter Jihde.

SE JIHDES INTERVJU MED ZLATAN HÄR:

Foto: IBL, SVT

Annons